Política

política

Els renovadors presenten una proposta plural a ERC per a un “nou cicle polític”

Nova Esquerra Nacional reivindica en la seva posada de llarg els lideratges corals, el feminisme i el municipalisme, i subratllen les idees per sobre dels personalismes

Jordà, Aloy, Camps i Godàs, cares visibles avui entre una cinquantena de militants, asseguren que encara no han triat qui anirà al capdavant

“Creiem que cal encetar un nou cicle polític”. Amb una cinquantena de cares sobre l’escenari i les intervencions de Marc Aloy, alcalde de Manresa; Alba Camps, exdiputada al Parlament; Xavier Godàs, exalcalde de Vilassar de Dalt, i Teresa Jordà, diputada al Congrés i exconsellera, Nova Esquerra Nacional, la candidatura alternativa que disputarà a la d’Oriol Junqueras el lideratge a ERC, s’ha presentat aquest migdia exhibint des del primer moment els lideratges corals, el feminisme i el municipalisme com a principals valors que defensen per al partit. “La necessitat de reenfocar el projecte és inajornable, estem davant d’un canvi de cicle i cal revisar l’estratègia per encetar un cicle guanyador”, ha reblat Aloy, que ha reclamat “noves mirades” i persones que aportin “aire fresc”.

La candidatura, gestada al llarg de setmanes de converses i que ha rebutjat l’etiqueta de rovirista, volgudament no ha triat encara un cap visible -podria ser que ni tan sols fos avui a la presentació- perquè vol fer èmfasi primer en el què i el com. “No som en cap cas un projecte al voltant d’una persona, som un projecte al voltant d’unes idees”, ha reivindicat Jordà, que, això sí, ha aclarit que per a ells al partit “no hi sobra ningú”, i que tant Marta Rovira, com Pere Aragonès -que no han participat en la gestació del projecte- com el mateix Junqueras han de poder continuar “aportant” a un partit renovat “des d’un rol diferent”, per sumar tota la seva expertesa i capital humà. “Tenim projecte polític, volem redefinir l’estratègia i fer una proposta de full de ruta per al nou cicle”, s’ha proposat Jordà, sense entrar en detalls, això sí. En aquest sentit, a l’equip impulsor hi ha militants que van defensar el sí i altres el no en la recent consulta interna per a la investidura de Salvador Illa, fet que ha quedat clar que no els suposa un problema. “No som una candidatura que es pugui adscriure a cap de les dues opcions”, ha proclamat Godàs, que ha avançat que sí que vetllaran perquè es compleixin els acords que s’han assolit amb el PSC, perquè són “un partit sòlid”. “Tenim la valentia de fer una aposta política en cada moment quan convé fer-la, defugim gesticular i el simbolisme innocu”, ha reivindicat, per concloure: “Venim a practicar la política i a alliberar aquest país”.

A nivell intern, el col·lectiu també creu que hi ha recorregut per “reformular” els actuals espais de decisió i crear-ne de nous “amb capacitat de decisió real perquè tothom les senti pròpies”, segons Camps. “És important reconèixer la traçabilitat de les decisions”, ha apuntat. El projecte també ha reivindicat la justícia social com a objectiu -”no volem una Catalunya segmentada entre Pedralbes i Sant Roc”, exemplificava Godàs-, els Països Catalans com a marc d’actuació i la nació catalana com a concepte a recuperar i a preservar, sobretot a partir de la seva singularitat política, la cultura i la llengua, mentre no s’estigui en condicions d’assolir l’objectiu de l’estat propi. “En aquest mentrestant la nació serà vital”, ha subratllat Godàs.

Tots els integrants de l’equip impulsor iniciaran aquesta tarda mateix una campanya en actes arreu del territori per presentar-se i exposar les seves línies a la militància, a què dedicaran les properes setmanes. En aquest sentit, estan oberts a aplegar més gent, també exconsellers del govern, cap dels quals ha estat avui en la presentació. Tot i que tenen de temps fins al 7 d’octubre per designar els líders de la candidatura -si no s’avança el congrés, com vol el sector junquerista, malgrat que ells han deixat clar que s’hi oposen-, segurament ho faran abans en un procés que volen que sigui natural i que acabi de sorgir del debat intern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Més de 31.400 alumnes que havien fet la preinscripció d’FP encara no tenen plaça

barcelona
política

Els renovadors presenten una proposta plural a ERC per a un “nou cicle polític”

barcelona
política

Castella i Lleó porta l’amnistia al Tribunal Constitucional

barcelona
política

Montero és forçada pel PP a explicar al Senat el finançament català

madrid
àsia

Un tribunal d’Hong Kong condemna per sedició dos periodistes

barcelona

Juli Fernández i el PSC proposaran Laura Millán com a nova alcaldessa de Palafrugell

PALAFRUGELL
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata cinc palestins en una mesquita a Cisjordània

Barcelona
Política

Raquel Sans plega de portaveu d’ERC per centrar-se en la candidatura alternativa a Junqueras

BARCELONA
Europa

Cita enverinada a l’est d’Alemanya

Berlín