Política

Lleida inicia el procés administratiu per retirar la medalla de la ciutat a Franco

L'Ajuntament de Lleida, governat pel PSC, ha iniciat el procés administratiu per retirar la medalla de la ciutat a Franco, segons ha anunciat aquest dimarts Montse Bergés d'ERC, formació que fa uns mesos va demanar al consistori que fes els primers passos en aquesta direcció.

La decisió de retirar la medalla, concedida el 1941, va partir de l'equip de govern del mandat anterior, en què ERC governava amb el PSC i ICV-EUiA.

Segons Bergés, si ERC fos al govern municipal, en la Diada onejaria l'estelada en algun punt destacat de la ciutat. "Lamentem que Àngel Ros (l'alcalde de Lleida) no sigui valent, i esperem que reconsideri la seva decisió. Queden dos dies perquè pugui canviar d'opinió", ha dit Bergés en la roda de premsa en què s'han presentat els actes d'ERC en la Diada.

Bergés ha atribuït a ERC la decisió de l'ajuntament de retirar la bandera espanyola del balcó del consistori el dia 11 i ha criticat que Ros no plantegi una batalla per la decisió de l'Estat de reclamar 600.000 euros per les antigues casernes militars de Gardeny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.