Política

Europa

França i el Regne Unit incrementaran la cooperació sobre immigració irregular

El president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre britànic, Keir Starmer, es reuneixen a París per aprofundir les relacions bilaterals

Els dos mandataris aposten per mantenir el suport a Ucraïna “tot el temps que calgui”

El president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre del Regne Unit, Keir Starmer, han acordat aquest dijous reforçar la cooperació bilateral en la lluita contra la immigració irregular.

En el segon dia de la visita d’Starmer a Alemanya i l’Estat francès, el líder laborista britànic s’ha reunit amb Macron al palau de l’Elisi per abordar la millora de la cooperació entre els dos Estats en camps com l’energia, la seguretat, la defensa o les migracions.

En aquest sentit, els dos dirigents han decidit “aprofundir la seva cooperació sobre la migració irregular al canal de la Mànega, sobretot enfront les xarxes de traficants d’éssers humans”, segons ha informat l’Elisi en un comunicat .

L’arribada irregular a les costes del Regne Unit de persones que salpen de l’Estat francès ha estat en els últims anys un punt de fricció entre París i Londres. Des de l’any passat, aquesta tensió s’ha suavitzat amb la posada en marxa de nous acords de cooperació, com les patrulles conjuntes.

Els dos dirigents també han abordat les perspectives de la relació entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit. Un dels objectius de la visita d’Starmer a Berlín i París és millorar les relacions amb el bloc comunitari després del Brexit, tot i que ha deixat clar que no pretén revertir aquest procés.

Macron i Starmer també han debatut altres qüestions d’actualitat, com la guerra a Ucraïna o la situació al Pròxim Orient. Els dos mandataris han coincidit que és “essencial mantenir el suport als ucraïnesos el temps que calgui per garantir la defensa i la seguretat del país, així com la de tot el continent”.

Tots dos han manifestat la seva “profunda preocupació per l’escalada de les tensions” al Pròxim Orient. El comunicat assenyala que el president francès i el premier britànic continuaran mantenint converses amb els seus homòlegs a la regió “per demanar a totes les parts una desescalada”. A més, han reiterat la crida a “un alto el foc immediat” a la Franja de Gaza, “que permetria l’alliberament dels ostatges i l’entrada de l’ajuda humanitària” a l’enclavament palestí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la poliomielitis

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona
Política

Mor Javier Gómez Navarro, figura clau dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

guerra a gaza

Borrell proposa a la UE sancionar a ministres israelians

barcelona
educació

Més de 31.400 alumnes que havien fet la preinscripció d’FP no tenen plaça

barcelona