Política

europa

Alemanya reprèn les deportacions a l’Afganistan

És la resposta del govern federal a l’atac gihadista de la setmana passada a Solingen

Berlín havia suspès el trasllat d’afganesos a Kabul fa tres anys, quan els talibans van tornar al poder, pels dubtes sobre el respecte als drets humans

Alemanya ha deportat aquest divendres al matí, per primera vegada des del retorn dels talibans al poder a Kabul l’agost del 2021, un grup d’afganesos al seu país d’origen. Així ho ha confirmat en un comunicat el portaveu del govern del govern federal, Steffen Hebestreit, després que un avió amb 28 ciutadans afganesos s’hagués enlairat a primera hora del matí de la ciutat alemanya de Leipzig en direcció a Kabul, la capital de l’Afganistan.

Hebestreit ha detallat que totes les persones expulsades eren delinqüents convictes amb ordres d’expulsió, però no ha detallat quins delictes havien comès.

Berlín havia deixat d’expulsar ciutadans afganesos al seu país per les preocupacions sobre els drets humans després que els talibans retornessin al poder fa tres anys, després de la sortida dels Estats Units de l’Afganistan.

L’anunci de les expulsions arriba una setmana després de l’atac amb ganivet que va deixar tres morts i vuit ferits a la ciutat de Solingen, a l’oest d’Alemanya, i després del qual el govern federal va presentar un paquet de mesures per endurir la política migratòria i de seguretat. Aquest paquet va ser la resposta de l’executiu tripartit liderat per Scholz a l’atac gihadista perpetrat per un demandant d’asil sirià amb una ordre d’expulsió després que li fos denegada la sol·licitud i que havia jurat lleialtat a Estat Islàmic (EI).

L’atac de Solingen es va produir en ple debat migratori i abans de les eleccions d’aquest diumenge als estats Saxònia i Turíngia, on s’espera que l’extrema dreta obtingui un molt bon resultat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

políticA

Lambán declara la guerra al finançament singular

barcelona
POLÍTICA

El PSC-Girona pel Canvi denuncia la baixa execució pressupostària

GIRONA
Guerra A Gaza

Israel ataca un comboi humanitari a Rafah

Barcelona
europa

Alemanya reprèn les deportacions a l’Afganistan

barcelona
política

El PP admet les necessitats “asimètriques” de finançament però vol una negociació multilateral

barcelona
Estats Units

Harris proposa “un nou camí” després d’una dècada de polarització política

Barcelona
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona