Política

políticA

Lambán declara la guerra al finançament singular

El PSOE d’Aragó acorda per unanimitat el seu rebuig a l’acord fiscal assolit entre ERC i el PSC

Mala maror dins del PSOE per l’acord de finançament assolit entre ERC i el PSC que preveu que Catalunya avanci cap a un model singular. L’executiva del PSOE d’Aragó ha acordat el seu rebuig al pacte que va possibilitar que Salvador Illa arribés a la presidència de la Generalitat, segons han explicat en un comunicat. Els socialistes aragonesos, liderats per Javier Lambán, molt crític amb Pedro Sánchez, han adoptat la decisió per unanimitat dels 29 membres d’aquest organisme i sense cap proposta alternativa. El secretari d’Organització del PSOE aragonès, Darío Villagrasa, ho ha argumentat pel fet que “el PSOE porta dècades defensant la igualtat i la justícia en un sistema de finançament autonòmic en què es reflecteixi el cost real dels serveis i sense privilegis de cap tipus”.

Abans que l’acord tirés endavant, Lambán ja s’hi havia oposat públicament a “qualsevol finançament diferenciat”. I avisava que el preu dels republicans per investir Illa seria molt alt i advertia que un finançament diferenciat suposaria “trencar el concepte de cohesió del territori sobre el que es basa la idea d’Espanya que emana de la Constitució espanyola i que va en contra de la idea d’igualtat que ha de defensar un socialista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia