Política

Alemanya

Agredeixen amb pintura una política alemanya en ple míting

Un individu ruixa Sahra Wagenknecht amb un líquid vermell durant l’acte de final de campanya de les regionals a Erfurt, a l’est del país

L’agressor ha estat detingut i s’investiguen les motivacions de l’atac

La candidata populista d’esquerres Sahra Wagenknecht, líder de l’Aliança Sahra Wagenknecht, va ser “atacada” ahir de pintura vermella durant l’ acte de final de campanya de les eleccions regionals a Erfurt, a l’est d’Alemanya.

Durant el seu discurs, un individu es va apropar a l’escenari i va ruixar amb un esprai Wagenknecht, que també va rebre un lleuger cop. L’agressor va ser reduït i emmanillat per agents de les forces de seguretat, que se’l van endur detingut.

La política va haver d’interrompre l’acte i abandonar l’escenari, però passada una estona va reprendre la seva intervenció. A la nit, Wagenknecht va assegurar a través de les xarxes socials que estava “bé” però encara una mica “en xoc”. “Però no us preocupeu: no ens deixarem intimidar”, va afegir.

Segons un portaveu policial citat pel diari Bild, l’agressor és un ciutadà alemany de cinquanta anys, al qual s’investiga per danys materials i insults. Es desconeix, per ara, les motivacions d’aquest individu, que ha estat posat sota custòdia policial. Segons alguns testimonis, l’atacant hauria cridat “Ucraïna”.

Wagenknecht, una excomunista que es va escindir del partit Die Linke (L’esqurra), defensa acabar amb l’ajuda a Ucraïna i aposta per una reducció de la immigració, unes propostes que també fa la ultradretana Alternativa per Alemanya (AfD). Però a diferència de l’extrema dreta, Wagenknecht s’alinea amb la democràcia constitucional alemanya i rebutja sortir de la Unió Europea o de l’OTAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia