Política

GUERRA A EUROPA

El secretari general de l’OTAN justifica la incursió ucraïnesa a Rússia

El dret de defensar-se de Kíiv “no s’atura a la frontera”, afirma Stoltenberg en una entrevista a ‘Die Welt’

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha donat el seu suport a la incursió ucraïnesa a Rússia al·legant el dret a la defensa, en una entrevista que publica aquest dissabte el diari alemany Die Welt. “Els soldats russos, els tancs i les bases militars són objectius legítims en el dret internacional”, ha justificat. El dret de defensar-se de Kíiv “no s’atura a la frontera”, hi ha afegit.

Moscou va denunciar divendres que els EUA ha donat “total carta blanca” a Ucraïna per efectuar operacions militars en territori rus utilitzant armes lliurade pels nord-americans.

Segons la portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers rus, Maria Zakhàrova, l’administració Biden “evidentment prepara més concessions a [el president ucraïnès, Volodímir] Zelenski i li deslligarà les mans per fer servir pràcticament tota mena d’armament nord-americà en la profunditat del territori rus”.

Washington, hi va afegir la portaveu, “augmenta una i altra vegada el grau de tensió amb Rússia i, contràriament a les declaracions oficials de certs funcionaris estatunidencs, no intenta evitar-la”. “El rumb dels EUA cap a una escalada és cada cop més desafiant”, va insistir Zalhàrova, per qui “sembla que la classe política nord-americana s’ha desprès del que li quedava de sentit comú i creu que tot està permès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.