Política

Política

Montero reitera que les autonomies optaran al finançament singular català

La vicepresidenta primera prepara el terreny abans de comparèixer dimecres al Senat i torna a menystenir l’acord amb ERC

Feijóo torna a carregar contra el “cupo separatista”

L’embat del PP contra el govern espanyol pel finançament singular que els socialistes han pactat amb ERC a canvi de la investidura de Salvador Illa ha continuat aquest cap de setmana i la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha reaccionar a les crítiques tornant a menystenir el pacte amb els republicans.

La també ministra d’Hisenda ha assegurat aquest dissabte des de Sevilla que qualsevol autonomia podrà accedir al nou model català.. Montero, que ha de comparèixer al Senat dimecres per explicar en què consistirà l’acord amb ERCl, ha començat a preparar el terreny per defensar-se dels atacs de la dreta obrint el futur “finançament singular” de Catalunya a la resta de comunitats. Montero va assegurar que qualsevol autonomia que tingui “vocació” d’autogovern podrà optar al finançament singular català a partir d’una “reforma del sistema”.

Montero ha assegurat que qualsevol autonomia que tingui “vocació” d’autogovern podrà optar al finançament singular. “Farem compatible que Catalunya tingui un finançament singular, com el poden tenir altres territoris que tinguin vocació” d’autogovern “amb una reforma del sistema”, ha afirmat en un acte d’inici de curs polític dels socialistes andalusos.

Montero, com sempre que ha de contrarestar els atacs del PP o fins i tot de les autonomies governades per socialistes, ha tornat a defensar que la reforma del sistema de finançament pactat amb ERC “no suposa un greuge per a la resta de territoris” i que la “solidaritat” és “el nucli de l’’acord”.

No és la primera vegada que Montero rebaixa el finançament “singular” d’ERC com una fórmula d’aprofundir l’autogovern i negant un concert econòmic. De fet tot just fa unes setmanes, unes declaracions de Montero van fer que ERC avisés el PSOE que si no complia amb la totalitat de l’acord signat li retiraria el suport.

Feijóo

Precisament l’atac des del PP ha arribat aquest dissabte de la mà del president del partit, Alberto Núñez Feijóo, que ha tornat a rebutjar el finançament singular que ha anomenat “cupo separatista” i ha avisat que “cap minoria imposarà com ha de viure la resta del país”. També ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de “mercadejar amb els diners dels espanyols” i d’actuar contra els mateixos socialistes que l’han votat “com els de l’Aragó i Castella-La Manxa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia