Política

Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

Cada conseller presenta els objectius per marcar les principals direccions d’actuació dels departaments

El govern de Salvador Illa ha acabat la reunió de treball de dos dies al Monestir de Poblet amb les prioritats ja fixades, entre les quals hi ha l’impuls de Catalunya com a motor econòmic, l’habitatge, el traspàs de Rodalies, el control de la delinqüència o l’oficialitat del català a Europa, algunes de les quals incloses en l’acord d’investidura d’ERC. De fet, el primer repte important de lexecutiu socialista és mantenir aquesta mateixa setmana converses amb ERC i els comuns per ultimar el projecte de pressupostos que pugui ser aprovat a finals de desembre. Precisament Illa compareixerà dijous al Parlament per explicar els plans i la composició del seu executiu.

Segons ha explicat la portaveu del govern i consellera de Territori, Sílvia Paneque, a la trobada -que ha qualificat de molt positiva- cada departament “ha donat a conèixer “una petita diagnosi de les diferents qüestions que s’han trobat en el traspàs i l’anàlisi dels reptes de futur de cada conselleria. A més, cada conseller, segons la portaveu, “ha marcat tres o quatre prioritats” per poder assolir durant els primers dies de govern per “marcar les direccions clares d’actuació” a cada departament.

La jornada de treball d’aquest dissabte ha començat d’una forma lúdica amb la sortida esportiva del president, Salvador Illa, a les sis del matí. Acompanyat, entre altres, pels consellers Núria Parlón (Interior), Mònica Martínez (Drets Socials i Inclusió) i Òscar Ordeig (Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), Illa ha sortit a córrer pels boscos al voltant del Monestir.

Crítiques de Puigdemont

D’altra banda, el líder de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha criticat en un missatge a les xarxes socials el govern d’Illa, del qual considera està ple “d’alts càrrecs que han expressat odi a la identitat nacional, la llengua que parlen i els desitjos de llibertat d’una gran part de la societat catalana”. Al seu parer, aquest executiu “no pot ser un govern per a tots els catalans” per molt que ho digui el president. “Els nomenaments que s’han fet d’ençà que es va permetre el govern més espanyolista de la història són un discurs molt més eloqüent del que no va ser el discurs d’investidura del president”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.