Política

Espadaler confirma Jordi Font al capdavant del Memorial Democràtic

El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, tria Portbou i el Memorial de l’Exili per a la primera visita al càrrec

El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler Parcerisas, ha visitat aquest matí el Museu Memorial de l’Exili (MUME) i el memorial Passatges a Walter Benjamin, obra de l’artista Dani Karavan, a Portbou, municipi icònic de la memòria democràtica. L’han acompanyat l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez Garrido i el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló, la continuïtat del qual ha confirmat en declaracions als mitjans: “És una persona que ha generat consens” i que “hi ha un pla de treball molt ben orientat”, ha argumentat. En aquest sentit, Espadaler ha afegit que “la intenció del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica és donar continuïtat a aquelles polítiques que, a més a més, generen consensos amplis al Parlament de Catalunya” i també ha reiterat el compromís del departament amb la justícia i la qualitat democràtica.

Espadaler ha subratllat que la memòria democràtica és una peça fonamental per “preservar la qualitat democràtica davant les emergències d’expressions populistes i de la ultradreta que s’aixequen a Europa, una amenaça de la qual Catalunya tampoc se n’escapa”.

La visita oficial ha començat a l’Ajuntament de Portbou, on el conseller, convidat per l’alcalde, ha signat el llibre d’honor del consistori. A l’acte també hi han assistit el director del MUME, Miquel Aguirre Oliveras, i el director de la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona, Maximiliano Fuentes Codera.

El conseller ha defensat la importància de Portbou com a lloc emblemàtic de memòria democràtica, destacant que és un espai significatiu “no només per a Catalunya i per al conjunt d’Espanya, sinó també en l’àmbit europeu”.

El memorial Walter Benjamin és símbol de cultura i de pau, que s’erigí el 1994 per recordar la figura del filòsof alemany, que va morir al municipi de l’Alt Empordà el 26 de setembre de 1940 fugint del nazisme.

Col·loqui internacional de Walter Benjamin a Portbou

Portbou acollirà entre el 20 i el 22 de setembre la desena edició del Col·loqui Internacional Walter Benjamin, Món digital, imatges i història: memòries en tensió que retorna íntegrament al municipi, organitzat pel Memorial Democràtic, el MUME, la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona (UdG) i l’Ajuntament de Portbou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia