Política

A cobert de l’operació Gàbia

Puigdemont era en un pis a prop del Parlament durant els controls viaris

Al migdia va optar per marxar però no va deixar Barcelona fins al vespre

L’expresident Carles Puigdemont va estar en dos pisos de Barcelona després de la seva aparició en l’acte independentista a l’Arc de Triomf el dia de la investidura de Salvador Illa i mentre els Mossos feien controls viaris als accessos de la ciutat. Així ho explicaven ahir el secretari general de Junts, Jordi Turull, en declaracions a RAC1, i el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, a Catalunya Ràdio. Segons aquesta versió, l’expresident va entrar a Catalunya el dia 6 d’agost per l’autopista AP-7, dos dies abans que se celebrés el ple d’investidura al Parlament i al qual Puigdemont havia promès assistir en persona. Era l’esperat retorn de l’exili, que atreia tots els focus mediàtics perquè es preveia que fos detingut. Aquell dimarts ja era a Barcelona, on va sopar amb Turull i s’estava en un pis proper a l’Arc de Triomf, segons la versió del seu entorn.

Després de la seva aparició fugaç el dijous 8 a l’escenari muntat per les entitats independentistes i en què Puigdemont va fer un breu discurs, l’expresident va pujar a un vehicle situat el costat de l’escenari. Segons els Mossos, un agent de paisà el va seguir corrents pels carrers posteriors al Parlament i va acabar perdent el vehicle mentre informava de la matrícula els responsables operatius, que van activar l’operació Gàbia de control de sortides viàries de Barcelona. Segons la versió de Turull i Castellà, van veure un agent apuntar la matrícula i parlar per telèfon però no els va donar cap alto i Puigdemont es va traslladar a un altre pis proper, on es va esperar fins al migdia i durant les tres hores que va durar l’operació Gàbia. La intenció inicial era accedir al Parlament per la porta del passeig Pujades o la principal del passeig dels Til·lers. Asseguren que tenien tres cotxes preparats per fer-ho, però en veure el dispositiu policial i que el detindrien, al migdia va optar per tornar a l’exili. Es va traslladar a un altre pis allunyat del Parlament i entre les set i vuit del vespre abandonava Barcelona en vehicle. Turull no ha desvelat l’itinerari per carretera en què va tornar a la Catalunya del Nord, on es va acomiadar d’ell i va tornar en viatge directe fins a Waterloo (Bèlgica).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.