Política

rússia

Detenen a un altre general rus acusat de rebre suborns

La designació d’Andrei Beloússov al capdavant de ministeri de Defensa el maig passat va desencadenar una purga entre la cúpula militar russa

El general major Valeri Mumindzhánov, comandant adjunt del districte militar de Leningrad, ha estat detingut com a sospitós de rebre suborns per més de 20 milions de rubles, uns 217.000 dòlars, segons ha informat aquest dilluns el Comitè d’Instrucció (CI) de Rússia en el seu canal de Telegram.

Segons el CI, es va obrir un procés penal contra el general com a sospitós de rebre suborns en gran quantia, delicte que el Codi Penal rus castiga amb fins a 15 anys de presó.

D’acord amb la investigació, el general, responsable d’intendència del districte militar de Leningrad, va rebre suborns per facilitar la signatura de contractes de compra d’equips per al ministeri de Defensa per una suma de 1.500 milions de rubles, uns 16,4 milions de dòlars.

“Durant les recerques s’ha descobert que Mumindzhánov i els membres de la seva família posseeixen nombrosos béns immobles a Moscou i (la regió de) Vorónej per valor de més de 120 milions de rubles (1,3 milions de dòlars) i s’està verificant la legalitat de la seva adquisició”, ha subratllat el CI.

Dijous passat també es va detenir a l’exviceministre de Defensa rus Pavel Popov, acusat d’estafa en gran quantia per utilitzar fons de l’Estat en obres de la seva propietat, en el marc d’una campanya contra la corrupció en la cúpula militar.

També a l’agost van ser detinguts l’excap del Departament d’Avituallament del ministeri de Defensa rus, Vladímir Demchik i el director general de Voentorg DiSi, empresa proveïdora d’aliments, roba i equipament per a l’Exèrcit rus, Vladímir Pavlov.

Dies abans de Pavlov, va ser detingut l’exviceministre de Defensa Dmitry Bulgakov i el cap de la Companyia Militar de Construcció, adscrita al ministeri de Defensa, Andrei Belkov.

En el marc de la purga també va ser detingut per presumpta malversació de fons el popular general Iván Popov, conegut com a ’Espàrtac’ pels seus soldats, els qui acusen l’elit militar russa d’assetjar-lo per dir la veritat sobre la situació en el front.

Les detencions entre els alts comandaments russos van començar després que el maig passat fos nomenat l’economista Andrei Beloússov al capdavant de ministeri de Defensa de Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica llatina

El Suprem del Brasil confirma la suspensió d’X per desacataments a la Justícia

barcelona
guerra a europa

Zelenski afirma que l’operació ucraïnesa en Kursk va segons el que es preveia

barcelona
judicial

Un garbuix judicial endarrereix l’aplicació de l’amnistia en la causa de l-1-O

barcelona
rússia

Detenen a un altre general rus acusat de rebre suborns

barcelona
estat espanyol

El PSOE fixa el seu congrés del 15 al 17 de novembre i Sánchez optarà a la reelecció

barcelona
Guerra a Gaza

Biden retreu a Netanyahu que no fa prou per aconseguir un acord d’alto el foc

Barcelona
europa

El rei encarrega al nacionalista flamenc Bart de Wever que formi govern a Bèlgica

barcelona
Àsia

El Kazakhstan farà una consulta sobre la construcció d'una central nuclear

Barcelona
Estat espanyol

Detenen a França el germà del sospitós de l’atemptat contra Vidal-Quadras

Barcelona