Política

estats units

Els EUA comissen l’avió oficial de Maduro a la República Dominicana i el traslladen a Florida

Washington considera que la compra de l’aparell va violar les sancions nord-americanes contra el règim de Caracas

Els Estats Units han requisat aquest dilluns l’avió utilitzat pel president de Veneçuela, Nicolás Maduro, que es trobava des de principis d’any a la República Dominicana, després d’haver determinat que la seva adquisició va violar les sancions nord-americanes. L’aparell ha estat traslladat aquest mateix dilluns a l’aeroport de Fort Lauderdale, a Florida, segons informa el canal CNN, que ha avançat la notícia. L’avió, un Dassault Falcon 900EX, està valorat en tretze milions de dòlars (uns 12 milions d’euros).

Les autoritats nord-americanes al·leguen que l’aparell va ser “adquirit” a través d’una “empresa fantasma i tret de contraban dels Estats Units, informa Efe. L’avió, considerat l’Air Force One veneçolà, ha estat utilitzat per Maduro pels seus viatges a l’estranger.

“Això envia un missatge a la cúpula”, ha dit un funcionari nord-americà en declaracions a la CNN i recollides per Efe. “Requisar l’avió d’un cap d’estat estranger és un fet inèdit en temes penals. Estem enviant un missatge clar que ningú està per sobre de la llei, ningú està fora de l’abast de les sancions nord-americanes”, ha afegit la mateixa font.

La mesura arriba quan en un moment de màxima tensió entre Washington i Caracas arran de les eleccions presidencials de finals de juliol, que van donar un tercer mandat a Maduro enmig de denúncies de frau per part de l’oposició i de falta de transparència per part de la comunitat internacional, que no reconeix els resultats. Davant els dubtes sorgits al voltant dels resultats, els Estats Units van pressionar el règim veneçolà perquè publiqués “immediatament” les actes electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.