Política

política

Núria Marín, nova delegada del govern a Madrid

El periodista Carles Escolà serà el nou secretari de mitjans de comunicació de l’executiu

L’exalcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, expresidenta de la Diputació de Barcelona i actual senadora del PSC, Núria Marín, serà la nova delegada de la Generalitat a Madrid. Marín ha estat nomenada aquest dimarts durant el consell executiu. Marín va renunciar a l’alcaldia el passat mes de juny, després de setze anys al capdavant del govern municipal de la segona ciutat més gran del país. Marín també és vicepresidenta del PSC.

En la reunió del consell executiu, també s’han designat la resta de delegats territorials. L’alcaldessa d’Esplugues i presidenta delegada de l’Àrea de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, serà la nova delegada del govern de la Generalitat a Barcelona. La regidora a l’ajuntament de la Canonja, Lucía López Cerdán, serà la de Tarragona,; l’alcalde de Camprodon, Xavi Guitart, el de Girona; l’alcalde de Gelida, Lluís Valls, el del Penedès; l’exportaveu del PSC i exregidora a Sant Joan de Vilatorrada, Elia Tortolero, la de la Catalunya Central; la primera tinent d’alcalde de l’ajuntament de Soses, Núria Gil, la de Lleida; l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, la de l’Alt Pirineu i Aran; i l’exalcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, el de les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, el periodista Carles Escolà ha estat nomenat secretari de mitjans de comunicació del govern. Des del març passat era delegat general d’EFE a Catalunya, agència des d’on ha exercit la professió durant 23 anys. Del 2012 al 2024 va ser redactor en cap i anteriorment cap de la secció de política i redactor. Durant dos anys, del 2018 al 2020 també va passar per la delegació d’EFE a Nova York. Anteriorment, del 2000 al 2001 va fer d’assessor de comunicació a l’Ajuntament de Barcelona. És llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Barcelona i té un màster de Periodisme per la UAM-El País.

Pel que fa al Centre d’Estudis d’Opinió, el CEO, el doctor en Ciència Política i de l’Administració i professor titular al departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València, Joan Rodríguez, en serà el director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.