Política

judicial

El Suprem confirma l’arxivament de la causa del Tsunami

La magistrada del Tribunal Suprem Susana Polo ha desestimat els recursos que Societat Civil Catalana, l’associació Dignidad y Justicia i Vox havien presentat contra l’arxivament de la causa del Tsunami Democràtic contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el diputat d’ERC Rubén Wagensberg. En la seva resolució, la jutgessa justifica la decisió de confirmar l’arxivament definitiu del procediment amb l’argument que el jutge instructor del cas, l’ara ja jubilat Manuel García Castellón, va deixar passar en el seu dia el termini màxim de què disposava per prorrogar la investigació i, per tant, les diligències que va practicar fora de termini —és a dir, després del 29 de juliol del 2021— no tenen “cap tipus de licitud constitucional per vulneració de drets fonamentals”.

Els recursos de Vox i les dues entitats espanyolistes es dirigien contra la interlocutòria dictada pel Suprem del passat 9 de juliol, quan la mateixa magistrada Polo va acordar el sobreseïment provisional i arxivament de la causa en què s’investiga per terrorisme l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i Rubén Wagensberg.La jutgessa apuntava que prenia la decisió després de la resolució de la sala penal de l’Audiència Nacional que també havia declarat invàlides les diligències acordades pel magistrat Manuel García-Castellón, des de finals de juliol del 2021 per haver dictat fora de termini la pròrroga de la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia