Política

crisi migratòria

Moren 12 migrants en un naufragi al canal de la Mànega

Més de cinquanta persones van ser rescatades i algunes van necessitar assistència mèdica d’urgència

Almenys dotze persones han mort en naufragar l’embarcació en la qual tractaven de creuar de manera irregular el canal de la Mànega des de França cap al Regne Unit, segons ha anunciat el ministre de l’Interior en funcions, Gérald Darmanin.

Altres dues persones estan desaparegudes i diverses més van resultar ferides, ha afegit Darmanin en un missatge en X, en el qual ha assenyalat que “s’ha mobilitzat a tots els serveis de l’Estat per a trobar als desapareguts i atendre les víctimes” i que ell es dirigeix ja a la zona.

El sinistre va tenir lloc en la zona del Boulonnais, en el departament de Pas-de-Calais (nord de França). Mitjans de la zona apunten que hi hauria també diversos ferits greus.

La Prefectura Marítima de la Manxa i de la Mar del Nord ha detallat en un comunicat que deu mitjans navals i aeris van ser enviats després de rebre’s una alerta que hi havia una embarcació de migrants en dificultats. “Més de cinquanta persones van ser rescatades. Diverses d’elles van necessitar assistència mèdica d’urgència” i les operacions de cerca i salvament “segueixen en curs”, afegeix la nota. També va agregar que es va instal·lar un lloc mèdic d’urgència en Boulogne sud Mer per a atendre les víctimes.

Naufragi més mortífer d’aquest any

Aquest sinistre és el més mortífer des de principi d’any entre els migrants que intenten arribar per mar a les costes britàniques des de França.

El canal de la Mànega és un dels sectors marítims més actius del món, amb uns 600 vaixells comercials circulant cada dia, en una zona on les condicions meteorològiques són sovint difícils, amb forts vents que ho fan especialment perillós fins i tot quan en aparença les aigües estan calmades.

L’any passat, un total de 29.437 persones van arribar a sòl britànic després de travessar irregularment el canal, un 36% menys que el rècord de 45.774 de 2022, segons les xifres oficials britàniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia