Política

iran

L’Iran va executar a cent persones a l’agost, segons una ONG

Entre els executats figura l’activista kurd Resa Rasaei, del moviment feminista “Dona, Vida, Llibertat”

Les autoritats iranianes van executar a almenys cent persones el mes d’agost passat i a 402 en total en els primers vuit mesos de 2024, ha denunciat aquest dimarts l’ONG Iran Human Rights, amb seu a Oslo.

Del total d’executats a l’agost, 50 ho van ser per càrrecs d’assassinat i 46, per delictes relacionats amb el tràfic de drogues, segons el recompte d’aquesta organització, que ressalta que únicament el 6% de les morts van ser anunciades oficialment.

Entre els executats figura l’activista kurd Resa Rasaei, del moviment feminista “Dona, Vida, Llibertat”.

“L’execució d’almenys cent persones en només un mes hauria de ser rebuda de manera contundent per la comunitat internacional”, ha destacat en un comunicat el director d’aquesta organització, Mahmood Amiry-Moghaddam.

Amiry-Moghaddam ha assegurat que les víctimes pertanyen a les comunitats “més febles i més desfavorides” de la societat i que no van tenir un procés just.

Nascuda en 2005 i registrada a Noruega des de 2009, Iran Human Rights (IHRNGO) assegura estar formada per persones de dins i fora de l’Iran i té membres als Estats Units, el Canadà, el Japó i diversos països europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia