Política

Antifrau obre expedient a l’Ajuntament per falta de transparència

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert un expedient contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, governat per Tots per Sant Feliu i el PSC, per falta de transparència en les informacions sol·licitades per Junts sobre el Festival Porta Ferrada i el Museu Thyssen, entre d'altres. En una nota de premsa, aquest grup municipal recorda que des de fa més d’un any ha demanat “reiteradament” accés a informació en diferents matèries sense haver obtingut resposta per part de l’equip de govern “en la majoria dels expedients sol·licitats”.

En concret, Junts va demanar al consistori els informes que justifiquessin la despesa de 13 milions d’euros per al futur Museu Thyssen i els informes per conèixer els detalls de les pèrdues de la promotora del Porta Ferrada que justifiquen l’aportació municipal de gairebé 300.000 euros. També va demanar quina era la destinació de les entrades regalades del Porta Ferrada i l’expedient de bonificació de l’impost de l’IBI per instal·lació de plaques solars a "determinades referències cadastrals".

El grup municipal denuncia “l’obstrucció” de l’alcalde, Carles Motas, per facilitar l’accés a aquesta informació pública. Per aquest motiu, va posar els fets en coneixement de l’Oficina Antifrau de Catalunya, així com de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública. Com a resultat d’aquesta denúncia, Junts informa que s’ha incoat un expedient contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per investigar els motius d’aquesta manca de transparència i determinar si hi ha hagut vulneració de la normativa vigent.

Junts recorda que la transparència cap als ciutadans i els grups de l’oposició és un “pilar fonamental” per a la "bona governança" i per garantir la "confiança dels ciutadans" en les institucions. A més, manifesta que el dret a la informació pública està regulat i protegit per la Llei de transparència.

El principal grup a l'oposició “exigeix” a l’equip de govern que resolgui aquesta situació i faciliti “de manera immediata” l’accés a la informació sol·licitada, en compliment del principi de transparència i les obligacions legals corresponents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa i Collboni acorden incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona

barcelona
política

Rull trasllada per carta a Illa el seu enuig sobre l’informe dels Mossos

barcelona
política

Montero defensa la gestió fiscal catalana amb solidaritat territorial

barcelona
estat espanyol

Isabel Perelló promet el càrrec com a presidenta del CGPJ i del Suprem

barcelona
guerra a gaza

Els EUA presenten càrrecs contra els principals líders de Hamàs

barcelona

Antifrau obre expedient a l’Ajuntament per falta de transparència

SANT FELIU DE GUÍXOLS
guerra a europa

Dimiteix el ministre d’Afers Estrangers ucraïnès

barcelona
guerra a europa

Almenys sis morts en un atac aeri rus contra Lviv, a la frontera amb Polònia

barcelona
Carles Motas López
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu)

“Volem col·laborar amb qui ho vol. Si no, l’esforç és limitat”

Sant Feliu de Guíxols