Política

Estats Units

Un jutge prohibeix a Trump que utilitzi la música d’Isaac Hayes

La cançó ‘Hold On, I’m Coming’ sonava habitualment al principi i al final dels mítings del candidat republicà

Aquesta setmana comença un altre judici contra la campanya de Trump per punxar la cançó ‘Electric Avenue’ d’Eddy Grant

Un tribunal federal dels Estats Units ha ordenat a la campanya de l’expresident nord-americà Donald Trump que deixi d’utilitzar la cançó d’Isaac Hayes Hold On, I’m Coming (Espera, ja vinc) segons informen aquest dimecres diversos mitjans nord-americans.

El jutge Thomas Thrash Jr. ha decretat aquesta mesura de manera cautelar mentre es resol la demanda sobre drets d’autor presentada pels hereus de Hayes. No obstant, el magistrat ha desestimat la petició de retirar els vídeos on sona el mateix tema musical.

Els hereus de l’artista van presentar la demanda sobre drets d’autor al juliol amb l’argument que la campanya de Trump estava utilitzant la peça sense l’autorització adequada, i van reclamar danys. La cançó, escrita per Hayes i David Porter el 1966 i interpretada pel duo Sam & Dave, sonava habitualment al principi i al final dels actes polítics del candida republicà a la presidència.

Les dues parts s’han declarat satisfetes per la decisió judicial. La defensa de Trump ha assenyalat que ja havien cessat voluntàriament l’ús del tema als mítings i ha celebrat que no hauran de retirar els vídeos de campanya on sona. “Estem molt contents amb aquest resultat”, ha assegurat Ronald Coleman, advocat de Trump, en un comunicat.

De la seva banda, el representant legal dels hereus de Hayes, James L. Walker, ha qualificat la decisió judicial de “pas monumental en la nostra lluita per protegir el llegat i els drets dels artistes”. El lletrat ha assegurat que la motivació d’aquest cas mai ha estat “política” sinó sobre assegurar “que el treball de gegants creatius com Isaac Hayes és respectat” i s’honoren “les dècades d’esforç i art que van dedicar a construir les seves marques”.

El fill de Hayes, Isaac Hayes III, ha donat al benvinguda a la decisió judicial perquè el seu pare, que va morir el 2008 als 65 anys, mai no hauria donat suport a Trump.

Diversos artistes, com Abba, Bruce Springsteen o Celine Dion, entre altres, han reclamat públicament a l’expresident que no reprodueixi la seva música, però el cas de Hayes és el primer que arriba als tribunals. El segon arribarà aquesta mateixa setmana a judici de la mà del cantant guyanès i britànic Eddy Grant, que reclama 300.000 dòlars (270.721 euros) per la utilització del seu èxit dels anys vuitanta Electric Avenue en un vídeo de la campanya de 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

La tragèdia de la torre Grenfell de Londres es podria haver evitat

Barcelona
Estats Units

Un jutge prohibeix a Trump que utilitzi la música d’Isaac Hayes

Barcelona
Política

Mor l’exdiputat del Parlament Ramon Grau i Gràcia

estat espanyol

Escrivá, confirmat com a nou governador del Banc d’Espanya

barcelona
estat espanyol

Óscar López serà el nou ministre de Transformació Digital

barcelona
Política

Presentaran una moció de censura per fer fora ERC de l’alcaldia de Sant Eugènia de Berga

Santa Eugènia de Berga
política

Illa i Collboni acorden incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona

barcelona
política

Rull trasllada per carta a Illa el seu enuig sobre l’informe dels Mossos

barcelona
política

Montero defensa la gestió fiscal catalana amb solidaritat territorial

barcelona