Política

política

Puigdemont reivindica l’1-O com una de les “bigues mestres” de l’independentisme

El 130è president de la Generalitat en defensa la vigència davant dels que creuen que “cal passar pàgina”

L’1 d’octubre del 2017 és plenament vigent. Així ho ha defensat l’expresident Carles Puigdemont que ha reivindicat el referèndum com una de les “bigues mestres” de l’independentisme davant dels que creuen, “fins i tot de casa nostra”, que “s’hauria de deixar en un museu” i que “cal passar pàgina”. En un acte d’inici de curs del Consell de la República a Verges recollit per l’ACN, Puigdemont ha assegurat que “s’equivoquen” els qui pensen que “ja és passat” i ha instat a “reforçar” aquests pilars.

En una intervenció des de Waterloo, Puigdemont ha remarcat que és difícil que un moviment polític aconsegueixi sostenir-se durant tot aquest temps amb atacs per “terra, mar i aire”. I ha afegit que si ha estat possible fer-ho és perquè té aquests pilars i que, en aquests moments, “cal “reforçar-los”. “L’1-O és una victòria, un actiu de país, i una de les grans fortaleses del moviment independentista”, ha proclamat. “I aquesta biga mestra hem d’intentar que ningú la malmeti perquè no es podrà fer mai camí cap a la independència sense tenir present l’1-O”, ha afirmat. En aquest sentit, ha lamentat que hi ha qui, “fins i tot de casa nostra”, pot dir que “ho deixem en un museu, que això ja és passat, que hem de passar pàgina....van molt equivocats”.

Puigdemont també ha advertit que els atacs contra l’1-O i l’independentisme s’intensificaran. “Ja sabem que encara que la propaganda és vendre que això ja està acabat, saben que no és veritat”, ha dit. I aquests atacs, ha afegit, es faran tant des de “fora” com de dins. “Perquè tenim un govern que és desacomplexadament i militantment hostil a la independència de Catalunya”, ha etzibat en referència a l’executiu del socialista Salvador Illa.

D’altra banda, el 130è president de la Generalitat ha animat als ajuntaments a aprofitar “totes les escletxes possibles” per reduir la dependència de l’Estat espanyol. Precisament l’acte també ha servit perquè els consistoris de Verges; Albons; Viladamat; Cervià de Ter; Jafre; Saus, Camallera i Llampaies; i Sant Jordi Desvalls signessin el conveni de col·laboració amb el Consell de la República per a l’impuls de bones pràctiques en contractació pública i de la Identitat Digital Republicana com a mètode d’identificació de la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.