Política

política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Ada Colau estudia deixar l’Ajuntament de Barcelona en les properes setmanes, segons han avançat diversos mitjans. L’exalcaldessa de Barcelona comunicaria primer la decisió a l’organització de la qual va ser fundadora abans de fer-la pública. El fet de deixar el consistori de la capital catalana no implicaria que no pogués encapçalar novament la llista dels comuns en les pròximes eleccions municipals.

Des que fa tres dies El Confidencial va avançar que la decisió de Colau ja estava presa, i poc després ho confirmava el digital Nació, diversos mitjans se n’havien fet ressò i havien anunciat la intenció d’Ada Colau de deixar l’acta de regidora de l’Ajuntament, però, de moment, no hi ha hagut confirmació per part del grup dels comuns, tot i que tampoc no s’ha desmentit contundentment. Sembla, doncs, que l’exalcaldessa té previst anunciar la seva decisió el proper dissabte dia 14, data en què està prevista la festa del desè aniversari de la formació Barcelona en Comú. No es descarta, però, que ajorni aquest anunci fins ben entrada la tardor, concretament el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, quan es farà l’assemblea del partit. Precisament en aquesta cita es preveu que s’acordi iniciar un procés de renovació de la formació.

De moment, l’encara regidora no ha comentat res respecte a aquesta qüestió, tot i que en algunes declaracions sí que ha descartat que la seva marxa pugui ser immediata. Pel que fa a quina seria la seva ocupació una vegada hagués deixat l’Ajuntament, totes les previsions la situen a l’estranger. Mentre que algunes veus asseguren que tindrà la responsabilitat de reforçar l’agenda i l’activitat exterior de la seva formació, altres la situen a Itàlia, on podria impartir classes a la Universitat de Milà.

Candidata el 2027

Sembla, però, que l’exalcaldessa no descarta la possibilitat de tornar a la primera línia de la política barcelonina i que ho podria fer com a cap de llista de la seva formació en les eleccions del 2027. Tampoc es descarta que el fet d’apartar-se durant un temps tingui a veure amb la voluntat de facilitar un pacte de la seva formació amb el PSC, que darrerament no ha mogut fitxa per ampliar govern amb ERC com es donava per fet que faria abans de l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.