Política

Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Hunter Biden, el segon fill del president dels Estats Units, Joe Biden, ha decidit declarar-se culpable en el cas per evasió fiscal que es jutja a Los Angeles (Califòrnia) per evitar anar a judici.

La defensa de Biden ha anunciat aquesta maniobra d’última hora només mitja hora abans de l’inici de la sessió per elegir el jurat. L’advocat Abbe Lowell ha presentat l’anomenada declaració Alford, per la qual l’acusat reconeix que hi ha prou proves per condemnar-lo però al mateix temps es declara innocent dels càrrecs.

Aquestes declaracions –que deuen el nom a una decisió del Tribunal Suprem en el cas de Carolina del Nord contra Alford–, s’utilitzen, com les admissions de culpabilitat formals, per reactivar negociacions amb l’acusació estancades, ajornar un procediment o evitar un judici passant directament a al sentència. En aquest cas, els mitjans nord-americans preveuen que el procés es dilati almenys un mes.

Però, com passa amb totes les negociacions prejudicials, les declaracions Alford no són un dret i correspon a la fiscalia i al jutge decidir si l’accepten. El president del tribunal, Mark C. Scarsi ha ordenat un recés per donar als fiscals l’oportunitat de respondre a l’oferta. Però Scarsi també ha manifestat que estava disposat a procedir a entrevistar els 120 candidats a membres del jurat abans del final de al setmana.

Hunter Biden, de 54 anys, s’enfronta a nou càrrecs per no haver pagat al voltant d’1,4 milions d’euros en impostos federals durant un període de quatre anys, del 2016 al 2019. El fill del president nord-americà es va declarar no culpable d’aquests càrrecs, entre els quals manca de declaració i pagament d’impostos i declaració d’impostos falsa o fraudulenta, en una primera vista del cas el passat 11 de gener. L’acusat va al·legar que, tot i fer-ho tard, va pagar tots els seus comptes pendents el 2019, després de recuperar-se de les seves addiccions.

La imputació està liderada pel fiscal espacial David Weiss, el mateix que va presentar un altre cas contar Hunter Biden per haver ocultat que era addicte quan va comprar una arma el 2018. Un tribunal de Delaware el va declarar culpable dels tres càrrecs als que feia front per la compra i possessió il·legal d’una arma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat francès

Declara la dona que el seu marit drogava perquè la violessin altres homes

Barcelona
Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Barcelona
política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Barcelona
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona
Política

‘Heu de tornar-hi’, la crida de l’ANC a mobilitzar-se per la Diada

barcelona
politica

Junts anuncia que farà una oposició dura contra Collboni en l’etapa post Trias

Barcelona

El PSC demana solucions per a les famílies de l’escola bressol la Baldufa

GIRONA
Política

El govern espanyol estudia una petició d’indult per a Junqueras, Romeva, Turull i Bassa

barcelona