Política

Estat francès

Declara la dona que el seu marit drogava perquè la violessin altres homes

La víctima ha renunciat a celebrar el judici a porta tancada perquè cap més dona pateixi submissió química

La incorporació del seu ADN al sistema judicial ha relacionat el principal acusat amb un assassinat i una violació als anys noranta

Durant nou anys va ser violada sense saber-ho per desenes d’homes i, potser, encara ho seria si els vigilants d’un supermercat no haguessin enganxat el seu marit filmant sota les faldilles de diverses clientes. Aquest episodi d’escopofília va revelar un cas molt més sòrdid de submissió química i abusos reiterats.

“Els policies em van salvar la vida a l’investigar l’ordinador del senyor P.”, ha declarat aquest dijous Gisèle Pélicot al macrojudici que se celebra al Tribunal Criminal de Valclusa, a Avinyó (Provença). El judici va arrencar dilluns i es prolongarà durant almenys quatre mesos. La víctima ha volgut donar la cara i que el procés sigui públic perquè se sàpiga tot i “cap més dona pateixi aquesta submissió química”, segons ha dit al tribunal. En la seva primera intervenció, ha assenyalat que “el mal ja està fit” i ha renunciat a celebrar el judici a porta tancada “en nom de totes les dones que potser mai no seran reconegudes com a víctimes”.

Els encausats, un total de cinquanta homes d’entre 26 i 74 anys, van presumptament violar Gisèle Pélicot entre 2011 i 2020 animats pel seu marit, Dominique Pelicot, també acusat en el cas i de qui ara s’està divorciant. Segons els elements recollits durant la instrucció, l’home va drogar de manera repetida la seva companya amb ansiolítics i la va oferir a altres homes perquè n’abusessin sexualment mentre estava inconscient. Aparentment, el marit no actuava per obtenir un benefici econòmic sinó per voyeurisme.

Un vida destrossada

Atesa la forta medicació que li administrava, la dona no conserva cap memòria d’aquestes relacions, però li han deixat de record quatre malalties de transmissió sexual directament imputables a les violacions. A més, pateix un fort estrès postraumàtic amb pensaments suïcides pels estralls que li ha provocat la revelació.

Quan el 2 de novembre de 2020 la policia va convocar els Pélicot a la comissaria i els hi van ensenyar les imatges trobades al telèfon de Dominique, a la Gisèle d’entrada li va costar reconèixer-se perquè s’hi veia “inert”, “dormida”. La víctima ha afirmat que no eren “escenes de sexe” sinó “de violacions”. “Hi havia dos o tres [homes damunt meu] i jo estic inert”, ha relatat.

En aquest sentit, ha recriminat molts dels acusats que al·leguin que no eren conscients que ella estava drogada i que no havia donat el seu consentiment. La majoria han defensat que pensaven que la víctima es feia la dormida, però, segons les filtracions als mitjans, els vídeos deixen pocs dubtes sobre aquesta qüestió. “Aquests s’homes em maculen, s’aprofiten de mi. I ni un d’ells diu que passa alguna cosa estranya”, ha lamentat. Els cinquanta implicats s’enfronten a una acusació de violació agreujada, castigada amb fins a vint anys de presó.

Pel que fa al seu marit, ha assegurat que es va quedar “estupefacta” quan es va assabentar de les seves desviacions sexuals després de cinquanta anys de convivència, en què “mai va tenir gestos obscens”. Gisèle Pélicot, que ara té 71 anys, ha deixat clar que mai va participar, de manera conscient, en trios o intercanvis de parelles.

Dominique Pélicot ha explicat als investigadors que va fer el que va fer perquè li agradava veure com altres homes tocaven la seva dona. L’examen psicològic no ha descobert cap patologia o anomalia mental, però sí una desviació sexual voyeurista i “una personalitat perversa”.

De retruc, la incorporació del seu ADN als fitxers judicials ha permès relacionar-lo i inculpar-lo per un assassinat comès el 1991 a París d’una dona que aleshores tenia 23 anys, i per un intent de violació d’una altra, de 19 anys, al maig de 1999 a la població de Villeparisis, a uns trenta quilòmetres de la capital francesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Turisme que mata els barris d’Atenes

Atenes
Estat francès

Declara la dona que el seu marit drogava perquè la violessin altres homes

Barcelona
Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Barcelona
política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Barcelona
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona
Política

‘Heu de tornar-hi’, la crida de l’ANC a mobilitzar-se per la Diada

barcelona
politica

Junts anuncia que farà una oposició dura contra Collboni en l’etapa post Trias

Barcelona

El PSC demana solucions per a les famílies de l’escola bressol la Baldufa

GIRONA