Política

política

L’Estat es defensa a Europa amb la llei d’amnistia que no aplica als líders de l’1-O

L’Advocacia General de l’Estat es defensa al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) fent bandera de la llei d’amnistia tot i que el Tribunal Suprem es nega a aplicar-la als 9 líders polítics catalans que van demandar l’alt tribunal espanyol per vulnerar els seus drets amb les condemnes de presó. Segons el nou escrit de finals d’agost presentat al TEDH i a què ha tingut accés ElNacional.cat, l’advocat de l’Estat afegeix a les seves consideracions que “amb posterioritat a la presentació del primer escrit d’observacions del Regne d’Espanya, i dels escrits d’al·legacions presentats pels representants processals dels demandants, ha tingut lloc l’aprovació de la Llei orgànica 1/2024, de 10 de juny”. ElNacional.cat, però, explica que l’advocat de l’Estat es limita a reproduir l’articulat de la llei d’amnistia però no afegeix res més. És a dir, res diu de la negativa del Tribunal Suprem i del TSJC de fer efectiva l’amnistia en el cas dels líders condemnats per l’1-O, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En l’escrit, l’Advocacia General de l’Estat torna a rebutjar els arguments dels advocats dels líders d’ERC, Junts, ANC i Òmnium que van denunciar a al TEDH la vulneració de drets fonamentals perquè se’ls va condemnar a penes elevades per la seva ideologia política. Advocats dels demandants avancen que informaran al TEDH que Suprem, Tribunal de Comptes i TSJC es neguen a aplicar l’amnistia als seus representats.

L’Estat també treu importància als vots particulars d’alguns magistrats del Tribunal Constitucional que van considerar desproporcionades les penes de presó als líders catalans. Segons l’argument de l’advocat de l’Estat en l’escrit “l’existència de vots particulars en les sentències pot complir la legítima funció de manifestar criteris dissidents, però sense ser mai determinants en el sentit i eficàcia de la resolució”. L’Estat sol·licita al TEDH que no admeti les demandes dels líders condemnats i ara el tribunal europeu haurà de dictar sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'exèrcit israelià es retira de Jenín després de deu dies d’incursió

barcelona
política

L’Estat es defensa a Europa amb la llei d’amnistia que no aplica als líders de l’1-O

barcelona
estats units

Trump fitxarà Musk per una comissió per reduir la despesa pública si guanya

barcelona
Grècia

Turisme que mata els barris d’Atenes

Atenes
Estat francès

Declara la dona que el seu marit drogava perquè la violessin altres homes

Barcelona
Estats Units

Hunter Biden ofereix declarar-se culpable d’evasió fiscal per evitar el judici

Barcelona
política

Ada Colau, a punt de deixar l’Ajuntament

Barcelona
Estats Units

Trump es declara “no culpable” dels càrrecs contra ell per l’assalt al Capitoli

Barcelona
Guerra a Europa

El Parlament ucraïnès nomena Andri Sibiga com a nou ministre d’Exteriors

Barcelona