Política

guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv l’ús d’armes de llarg abast contra territori rus

El president ucraïnès ha tornat a reclamar aquest divendres als seus socis occidentals que aixequin les restriccions sobre l’armament que li subministren

El secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha descartat la possibilitat que els Estats Units autoritzin de manera expressa a Ucraïna usar les armes de llarg abast que li envia per atacar objectius en territori rus. “Ja vam tenir aquest debat sobre els tancs i altres capacitats. I cada vegada, hem dit que no es tracta d’una sola cosa sinó de la combinació de les capacitats i de com s’integren”, ha dit.

La declaració del secretari d’Estat nord-americà arriba després que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hagués tornat a demanar aquest divendres als seus aliats occidentals que aixequin les restriccions sobre l’armament que li subministren i li permetin atacar objectius en territori rus.

“Necessitem tenir aquesta capacitat de llarg abast, no només en el territori ocupat d’Ucraïna, sinó també en el territori rus”, ha dit Zelenski als seus socis, durant la reunió de l’anomenat Grup de Contacte per a la Defensa d’Ucraïna celebrada a la base aèria nord-americana de Ramstein, Alemanya, la més gran dels Estats Units a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia