Política

Estats Units

L’exvicepresident Dick Cheney confirma que no votarà per Trump

El veterà polític republicà argumenta que no es pot confiar en l’expresident perquè va intentar “robar les últimes eleccions”

La seva filla, l’exlegisladora Liz Cheney, també ha anunciat que votarà per Kamala Harris

L’exvicepresident dels Estats Unist Dick Cheney ha anunciat aquest divendres que votarà per la candidata demòcrata Kamala Harris a les eleccions presidencials del proper 5 de novembre, tal com ja havia anunciat la seva filla, l’exlegisladora republicana Liz Cheney.

El veterà falcó republicà ha argumentat que no es pot confiar en l’actual aspirant del seu propi perquè va intentar “robar les últimes eleccions”. Cheney ha recordat que Trump va recórrer a “mentides i violència per mantenir-se al poder després que el rebutgessin els votants”. “Mai més se li pot confiar el poder”, ha assenyalat en un comunicat.

“En els 248 anys d’història de la nostra nació, mai un individu ha suposat una amenaça tan gran a la nostra república com Donald Trump”, ha advertit el qui va ser el número dos de president Georg W. Bush (2001-2009) i secretari de Defensa durant bona part del mandat del pare d’aquest, George H.W. Bush.

L’expolític republicà, que ara té 83 anys, ha afirmat que, “com a ciutadans, tenim el deure de posar el país per sobre del partidisme per defensar la nostre Constitució”. “És per això que votaré per la vicepresidenta Kamala Harris”, ha conclòs.

Cheney va donar suport a Trump el 2016, en la campanya que el va dur per primera vegada a la presidència, però va canviar d’idea després que una multitud de seguidors del magnat assaltés el Capitoli del gener de 2021 per impedir que se certifiqués la victòria electoral de l’actual president, el demòcrata Joe Biden.

La filla de Cheney, Liz, també va anunciar dimecres que votaria per Harris. L’antiga representat per Wyoming va justificar la seva decisió pel “perill que representa Donald Trump”. A més, va avançar que el seu pare faria el mateix.

La campanya de Harris ha donat la benvinguda al suport de Cheney i ha destacat el seu “valor de posar el país per sobre del partit”. Segons l’equip de la vicepresidenta, hi ha moltes figures republicanes que li donen suport i ha assegurat que serà “una presidenta per a tots els nord-americans”, al marge de la seva ideologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

L’exvicepresident Dick Cheney confirma que no votarà per Trump

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez defensa un finançament federal davant els barons del PSOE

Barcelona
política

Llach: “Aquest Onze de Setembre hi tornarem a ser”

barcelona
POLÍTICA

Alfred Bosch impulsa la tercera candidatura per liderar ERC

BARCELONA

El llegat de Maragall

Barcelona
Paola Lo Cascio, Andreu Mayayo i Òscar Monterde
Historiadors

“Pasqual Maragall va ser molt anticipador en l’anàlisi europea”

BARCELONA
Itàlia

El ministre italià de Cultura dimiteix després d’admetre una afer amb una influenciadora

Barcelona
Estats Units

El jutge ajorna la sentència contra Trump pel cas Stormy Daniels

Barcelona
estat francès

Barnier obre consultes per formar govern i l’esquerra crida a sortir al carrer

barcelona