Política

política

El TC engega el debat de la llei d’amnistia

Es preveu que dimarts admeti a tràmit la qüestió d’inconstitucionalitat plantejada pel Tribunal Suprem

L’amnistia comença el seu camí al Tribunal Constitucional. El TC arrenca aquesta setmana l’engranatge de recursos en contra de la llei de la mesura de gràcia amb la presumible admissió a tràmit, demà, de la qüestió d’inconstitucionalitat plantejada pel Tribunal Suprem.

Fonts jurídiques recollides per Efe, apuntaven que el ple de l’alt tribunal admetrà per unanimitat la qüestió elevada per la Sala Penal de l’alt tribunal sobre el delicte de desordres públics. I s’espera que després d’aquesta en vindran més. El recurs del PP previsiblement s’admetrà a tràmit el dia 24 de setembre i encara està pendent que es presenti el del govern de l’Aragó.

La qüestió d’inconstitucionalitat plantejada pel Suprem es considera prioritària per diverses raons: perquè és la primera i provés de l’alt tribunal, però també perquè marcarà el camí per a la resolució de tots els recursos d’inconstitucionalitat i empara que veurà després el tribunal.

La via que s’obre aquesta setmana, però, serà llarga. Fonts del TC calculen que entre sis mesos i un any. Les mateixes fonts explicaven a l’ACN que els recursos d’empara es resoldran mitjançant una sentència unificada, mentre que els recursos presentats pel PP i les comunitats autònomes i les qüestions de constitucionalitat tindran cadascun la seva respectiva sentència.

A les portes de l’inici del debat de l’amnistia, aquesta setmana el president del Constitucional, Cándido Conde-Pumpido, demanava “respecte polític i institucional” a les decisions “i a la independència” del TC, i recordava que la llei recull que “tots els poders públics estan obligats al compliment” de les seves resolucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia