Política

Pròxim Orient

Tres israelians moren en un atac a un pas fronterer entre Jordània i Cisjordània

Les forces de seguretat israelianes han abatut aquest diumenge un home que ha matat tres civils israelians al pas fronterer d’Allenby, que connecta Jordània i la Cisjordània ocupada.

L’exèrcit ha explicat que al matí un home que conduïa un camió des de Jordània ha baixat del vehicle a la zona del pont d’Allenby i “ha obert foc contra les forces de seguretat israelianes que operen al pont”. Els vigilants de l’Autoritat d’Aeroports d’Israel (AAI) han resposta al trets i “el terrorista ha estat eliminat”, afegeix el comunicat militar. Israel ha desplegat soldats al lloc de l’incident, que han intervingut per descartar que el camió carregui explosius.

Els trets han provocat la mort de tres civils que vivien en assentaments propers. Un portaveu de l’AAI ha infirmat que les tres víctimes eren operadors de grues que treballaven al lloc en el moment de l’atac. L’atacant ha estat identificat com un ciutadà jordà de 39 anys resident a Udhruh, al sud del país.

Tant les autoritats israelians i jordanes han anunciat el tancament del pas d’Allenby fins a nou avís. Aquest és l’únic punt per on els palestins de Cisjordània poden creuar a Jordània. A més, Israel ha tancat els passos de Rabin i del Riu Jordà, que són utilitzats pels ciutadans israelians.

Diverses faccions palestines, com la Hamàs, la Gihad Islàmica, els Comitès de Resistència Popular i el Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, han aplaudit l’atac, que han qualificat d’“heroic”.

De la seva banda, el primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha condemnat l’assassinat de tres dels nostres ciutadans a sang freda” per part d’un “terrorista menyspreable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El Col·lectiu Primer d’Octubre també presenta candidatura al congrés d’ERC

barcelona
Pròxim Orient

Tres israelians moren en un atac a un pas fronterer de Cisjordània

Barcelona
Veneçuela

L’opositor González Urrutia rep asil polític a l’Estat espanyol

Barcelona
política

El TC engega el debat de la llei d’amnistia

Barcelona
Lluís Llach
President de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“L’independentisme institucional, tot, s’ha de renovar o canviar”

Barcelona
Girona inicia un nou curs
opinió

Girona inicia un nou curs

Alcalde de Girona
Europa

El Regne Unit i Irlanda celebraran una cimera anual

Barcelona
Estat francès

Milers de manifestants protesten contra el “cop de força de Macron

Barcelona
Pròxim Orient

L’activista nord-americana va morir per la bala d’un “franctirador israelià”

Barcelona