Política

Guerra a Gaza

Hezbol·là ataca el nord d’Israel en represàlia per la mort de tres paramèdics libanesos

La xifra de morts a la Franja de Gaza ja frega els 40.100

El 70% dels menors de deu anys de la Franja ja han rebut la primera dosi de la vacuna de la pòlio

El grup xiïta Hezbol·là ha disparat aquest diumenge set atacs contra el nord d’Israel com a represàlia per l’atac israelià que dissabte va provocar la mort de tres paramèdics. Les tres víctimes formaven part d’un equip de Defensa Civil que treballava en l’extinció dels incendis provocats per una acció israeliana anterior a la localitat de Froun.

Dos dels atacs reivindicats per la milícia libanesa aliada de l’Iran han estat dirigits contra l’assentament de Kyriat Shmona, el primer amb coets Al Falaq i el segon amb míssils. En el tercer han llançat coets Katiuixa contra l’assentament d’Shmir. Hezbol·là ha afirmat haver destruït el lloc avançat d’Al Malikiya amb un bombarder en picat. El cinquè atac ha afectat un altre punt avançat, el de Ruwaysat al Alam, situat als turons ocupats al Líban de Kfar Shuba, amb “les armes apropiades”, sense especificar quines. A més, un esquadró de drons ha atacat la posició naval avançada de Ras al Naqoura. L’última acció ha estat amb “projectils d’artilleria” contra una agrupació de soldats israelians a Abu Dajaj, que suposadament han assolit un impacte directe.

La frontera entre Israel i el Líban viu el moment de més tensió des de la guerra de 2006. Des del passat 7 d’octubre, quan va començar la guerra a Gaza, més de 600 persones han perdut la vida en l’intercanvi de foc, la majoria del costat libanès.

Gairebé 40.100 morts

A la Franja de Gaza el total de víctimes mortals ja s’eleva aquest diumenge a 40.972, segons el balanç diari del Ministeri de Sanitat de l’enclavament palestí, controlat per Hamàs. El comunicat detalla que les forces israelianes han provocat 33 morts i 145 ferits en les últimes 24 hores. Des de l’inici del conflicte armat han resultat ferits 94.761 palestins, i es calcula que hi ha 10.000 desapareguts sepultats sota la runa.

L’exèrcit israelià ha informat en un comunicat que en les últimes 24 hores ha atacat 25 objectius militars a Gaza. A més, ha explicat que dimarts va eliminar un comandant de Hamàs responsable del llançament de coets cap a Israel, identificiat com Raef Omar Salman Abu Shab.

La vacuna contra la pòlio avança

El Ministeri de Sanitat de l’Autoritat Nacional Palestina ha anunciat avui que gairebé el 70% dels nens de Gaza menors de deu anys ja han rebut la primera dosi dela vacuna contra la pòlio. Està previst que demà dilluns comenci una nova fase de vacunacions al nord de la Franja, que s’estendrà fins dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hezbol·là ataca el nord d’Israel en represàlia per la mort de tres paramèdics

Barcelona
Nord d'Àfrica

Tebboune és reelegit president d’Algèria amb el 94,6% dels vots

Barcelona
Política

El Col·lectiu Primer d’Octubre també presenta candidatura al congrés d’ERC

barcelona
Pròxim Orient

Tres israelians moren en un atac a un pas fronterer de Cisjordània

Barcelona
Veneçuela

L’opositor González Urrutia rep asil polític a l’Estat espanyol

Barcelona
política

El TC engega el debat de la llei d’amnistia

Barcelona
Lluís Llach
President de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“L’independentisme institucional, tot, s’ha de renovar o canviar”

Barcelona
Girona inicia un nou curs
opinió

Girona inicia un nou curs

Alcalde de Girona
Europa

El Regne Unit i Irlanda celebraran una cimera anual

Barcelona