Política

La Comissió Europea no ha rebut cap queixa per discriminació del castellà a Catalunya

La Comissió Europea no ha rebut cap queixa que denunciï cap tipus de discriminació o persecució del castellà a Catalunya. Així ho ha revelat aquest dijous el comissari europeu de Multilingüisme, el romanès Leonard Orban, que ha defensat públicament que els catalans canvien de llengua contínuament i sense cap mena de dificultat, i que viure a Catalunya sense parlar la llengua catalana no suposa cap tipus de problema.

Orban ha insistit que la política lingüística no és competència de la Comissió, sinó dels Estats i les regions, i que per tant que el català tingui o no l'estatus de llengua oficial comunitària no depèn de Brussel·les, sinó del govern espanyol.

 

"Romanesos que viuen a Barcelona m'han explicat que estan impressionats per la capacitat de molta gent de canviar d'una llengua [català] a una altra [castellà] sense cap dificultat i sense ni tan sols adonar-se que ho estan fent", ha assegurat Orban.

El comissari ha elogiat "la facilitat de viure a Catalunya parlant castellà o català o d'altres idiomes". Orban ha fet una crida perquè el multilingüisme "uneixi les persones i no les divideixi" i ha recordat que, amb la llengua catalana, la Comissió Europea està anant fins i tot "més enllà" del que va acordar amb el govern espanyol, traduint al català la web de la seva representació a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.