Política

estats units

Harris i Trump, frec a frec en les enquestes

Un sondeig revela que el republicà s’imposa per un punt sobre la demòcrata

Els dos aspirants a la Casa Blanca es veuran les cares en un debat televisiu aquest dimarts

El candidat republicà a la Casa Blanca i expresident nord-americà, Donald Trump, i l’aspirant demòcrata i vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, entren en la recta final de la campanya de les presidencials de novembre empatats, segons una enquesta publicada aquest diumenge per The New York Times i Siena College.

El sondeig situa Trump al capdavant de la cursa presidencial per un punt percentual, 48% a 47%, sobre Harris, dins d’un marge d’error de tres punts. Això significa que la victòria de les eleccions presidencials del 5 de novembre als Estats Units està a l’abast de tots candidats.

Un altre sondeig, aquest de la cadena CBS, també mostra una cursa especialment renyida en tres estats claus, amb Harris superant Trump per la mínima a Michigan (50% contra 49%) i Wisconsin (51% contra 49%) i empatant a Pennsilvània.

Tot i que la campanya de Trump va passar per un moment complicat les setmanes posteriors al pas costat del president demòcrata Joe Biden el juliol passat els sondejos mostren que Trump compta amb una base de votants molt fidel. Harris, per la seva banda, no ha aconseguit despuntar un cop passada l’eufòria que va despertar el seu nomenament. La demòcrata encara ha de convèncer els votants nord-americans.

En concret, el sondeig de The New York Times mostra que el 28% dels votants va dir que necessitava més informació sobre la candidata demòcrata, mentre que només el 9% va dir el mateix sobre Trump. El sondeig indica que el debat presidencial d’aquest dimarts, l’únic cara a cara entre Harris i Trump, podria ser un moment clau. La demòcrata tindrà l’oportunitat de donar més detalls de les seves polítiques durant els noranta minuts del debat televisiu organitzat per la cadena ABC News. Aquest, però no és l’únic debat televisiu de la campanya de les eleccions presidencials del pròxim 5 de novembre, però sí entre Harris i Trump. El primer va ser el juny passat i va enfrontar Biden i Trump, provocant la retirada del primer de la cursa presidencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia