Política

Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

Es tracta del cas conegut com els ’Tres de Granollers’, condemnats a presó i a una indemnització i que van rebre el perdó al juny

L’advocat d’un mosso ha presentat recurs i el tribunal emplaça les parts a posicionar-se si s’ha d’elevar al TS

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) podria enviar al Tribunal Suprem el cas de tres independentistes de Granollers condemnats per atacar mossos d’esquadra l’1 d’octubre del 2020 a la plaça Catalunya de Barcelona però que ja havien estat amnistiats. Els anomenats Tres de Granollers van ser de les primeres persones amnistiades, però el recurs presentat per l’advocat d’un mosso podria tirar enrere el perdó, segons informa l’ACN. El TSJC ha emplaçat les parts a posicionar-se sobre el recurs i si s’ha d’elevar al Suprem, que ja s’ha posicionat en contra de l’amnistia i ha plantejat qüestions d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional.

L’Audiència de Barcelona els va condemnar a penes de presó d’entre 3 anys i 3 anys i mig per tirar pedres contra almenys una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls d’una manifestació pel centre de Barcelona, en concret a la confluència dels carrers Balmes i Pelai. Quan van ser arrestats van oposar resistència i van colpejar alguns agents, un dels quals va patir lesions i ara ha recorregut contra l’amnistia. De fet, també se’ls va condemnar a pagar una indemnització de més de 76.000 euros per una lesió a un agent que els tres independentistes sempre han negat.

El recurs del mosso, segons ha pogut saber l’ACN, es fonamenta justament en aquestes lesions, que podrien no estar incloses en la llei d’amnistia, en el fet que es donin per provats els fets de la sentència de l’Audiència de Barcelona, encara que estava recorreguda al TSJC, i en la suposada invalidesa de la llei d’amnistia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.