Política

guerra a gaza

Un nou atac israelià en una “zona humanitària” mata a almenys 40 palestins

També hi ha desenes de ferits

Avions de combat han bombardejat un campament de refugiats al sud de la Franja

Israel justifica l’operació adduint la presència de membres de Hamàs a la zona

Israel ha tornat a atacar aquesta matinada un campament de tendes de campanya de desplaçats situat a la zona delimitada com a “humanitària” prop de Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza. El bombardeig ha matat almenys quaranta persones i n’ha ferit pel cap baix una seixantena més, segons han informat les autoritats sanitàries de l’enclavament palestí controlat per Hamàs.“Famílies senceres” han mort en l’atac i desenes de persones continuen desaparegudes, segons asseguren fonts palestines citades per Efe.

Aquesta nova massacre eleva a més de 41.000 els morts a la Franja de Gaza per l’ofensiva militar que Israel va llançar a l’enclavament palestí en resposta a l’atac perpetrat de Hamàs en el seu territori el 7 d’octubre.

Israel informa Efe, ha assegurat que l’atac amb avions de combat contra el camp de desplaçats a Masawi anava dirigit contra “importants membres de Hamàs que treballaven en un centre de comandament camuflat a la zona humanitària de Khan Yunis”, però el grup palestí ho ha qualificat de fals. No és la primera vega que Israel ataca l’anomenada “zona humanitària” situada al costat de la costa al sud de la Franja. El juliol passat va dur a terme un dels seus bombardejos més violents en aquest espai, en el qual va matar noranta persones i que, l’exèrcit israelià, va dir que tenia per objectiu el cap de l’ala militar de Hamàs, Mohammed Deif.

Les forces armades van delimitar “zona humanitària, els territoris de Mawasi i Khan Yunis, al sud de Gaza, i Deir al Balah, al centre, si bé han anat reduint el seu perímetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.