Política

política

Montero precisa que l’acord amb ERC es complirà “en diferents etapes”

La vicepresidenta del govern espanyol diu que dependrà també de “la capacitat de la Generalitat per absorbir les tasques previstes”

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que el seu executiu executarà l’acord signat amb ERC per a la investidura de Salvador Illa. Tot i això, ha recordat que la implementació dels compromisos, que inclouen la creació del consorci tributari, haurà de fer-se en “diferents etapes”. Montero ha afirmat que “complirem íntegrament l’acord amb ERC, com no pot ser d’altra manera” i que “ens ajustarem al calendari tan com puguem”, tot i que “no depèn només del govern d’Espanya, sinó també de la capacitat de la Generalitat per absorbir les tasques previstes en l’acord”.

Segons Montero, el seu executiu ja ha previst reunions amb la Generalitat “per veure la seva disponibilitat a l’hora d’assumir les noves tasques que li corresponen segons l’acord”. “Anirem informant a mesura que avancem”, ha afirmat, tot destacant la necessitat de mantenir la “prudència” i “discreció” per tal de garantir un treball adequat i la celebració d’aquestes reunions.

Pel que fa a les incògnites sobre el nou model i la seva aplicació, Montero ha demanat “una nova perspectiva” sobre el finançament autonòmic i l’acord amb ERC, atès que “probablement les preguntes relacionades amb el model tradicional ara requeriran una orientació diferent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia