Política

estat espanyol

Soledad Núñez, nova sotsgovernadora del Banc d’Espanya

Anteriorment havia estat directora general del Tresor i Política Financera en els Executius de José Luis Rodríguez Zapatero

El Consell de Ministres ha nomenat aquest dimarts sotsgovernadora del Banc d’Espanya a Soledad Núñez, que des de 2018 era membre del Consell de Govern i de la Comissió Executiva de l’entitat i que va arribar a ser directora general del Tresor i Política Financera en els Executius de José Luis Rodríguez Zapatero.

Núñez, nascuda a Badajoz en 1957, serà la número dos del Banc d’Espanya sota la direcció de José Luis Escrivá i substituirà en el càrrec a Margarita Delgado, el mandat de la qual acaba avui. De fet, s’espera que el nomenament de Núñez es publiqui previsiblement aquest dimecres en el BOE i que sigui efectiu des de llavors.

A més, aquest dimarts s’ha acordat el nomenament de Lucía Rodríguez i Jordi Pons com a consellers, amb el que es completen els llocs vacants.

El Partit Popular havia rebutjat participar en aquest nomenament en entendre que d’aquesta manera “blanquejaven” la designació d’Escrivá, que anteriorment havia exercit com a ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, com a nou governador del Banc d’Espanya.

La nova mà dreta d’Escrivá, que ja havia sonat per a l’entitat en altres ocasions, va ser directora general del Tresor i Política Financera entre 2005 i 2011, coincidint amb els governs del socialista José Luis Rodríguez Zapatero.

A més, entre 2004 i 2005 va exercir com a directora general de Política Econòmica en l’Oficina Econòmica del President del Govern.

Durant aquest temps a més, per raó del seu càrrec, es va incorporar als consells de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i del Banc d’Espanya i va ser vicepresidenta del Comitè de Serveis Financers de la Unió Europea i membre de diferents fòrums internacionals.

Amb els nous canvis aprovats aquest dimarts es completen els llocs vacants en l’entitat, segons ha avançat la ministra portaveu, Pilar Alegría, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

D’altra banda, la Comissió Executiva del Banc d’Espanya va aprovar ahir la creació d’una nova Direcció General de Relacions Institucionals, Europees i Transparència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hezbol·là respon amb desenes de coets després de dos atacs amb un mort i 14 ferits

barcelona
crisi migratòria

La CE amenaça Hongria de prendre mesures si envia migrants a Brussel·les

barcelona
guerra a europa

Berlín, Londres i París sancionaran Teheran per vendre míssils a Moscou

barcelona
guerra a europa

Els EUA augmentaran les sancions a l’Iran per la venda de míssils a Rússia

barcelona
estat espanyol

Soledad Núñez, nova sotsgovernadora del Banc d’Espanya

barcelona
estat espanyol

La justícia espanyola blinda els crims del franquisme

barcelona
política

Montero precisa que l’acord amb ERC es complirà “en diferents etapes”

barcelona
política

Ja són una desena les comunitats que han recorregut l’amnistia al TC

barcelona
política

El TC declara nul el vot telemàtic de Lluís Puig en l’anterior mandat

barcelona