Política

política

L’Esquerra Independentista crida a mobilitzar-se en una Diada “antifeixista”

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista (EI) plantegen una Diada “antifeixista” davant l’auge de l’extrema dreta, particularment d’Aliança Catalana. EI –formada per la CUP, Arran, Alerta Solidària, la COS, Endavant i el SEPC– crida a mobilitzar-se sota el lema Fer-ho possible en diferents actes descentralitzats a diferents punts del territori. Al migdia, a les 12 h, en una mobilització a la plaça del Vi de Girona i una altra a la plaça de la Paeria de Lleida. I a la tarda, a dos quarts de set, en una manifestació des de la plaça Urquinaona de Barcelona i una altra des del mercat Central de Reus.

L’Esquerra Independentista considera necessari respondre “davant un context de dretanització que ha fet virar les posicions catalanistes i amb la irrupció d’una extrema dreta catalana amb un discurs independentista que ajuda a donar forma política a l’independentisme identitari”. Així ho explicava en la presentació de les mobilitzacions la membre del secretariat nacional de la CUP Gemma Codina, que assenyalava que aquest és un dels principals reptes actuals del moviment independentista. Per això, afegia, “cal reforçar la idea d’un independentisme antifeixista que defensi desacomplexadament la cultura i la llengua arreu dels Països Catalans, així com un projecte independentista vinculat amb l’alliberament social i de gènere que integri aquestes lluites”.

L’EI vol aplegar també altres lluites com ara l’ecologista o la lluita contra la massificació turística, després de l’anunci de reactivació de la taula tècnica per ampliar l’aeroport del Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia