Política

Xina

Pequín planeja un “increment gradual” de l’edat de jubilació

El govern es proposa fer front a l’envelliment de la població i la caiguda de la natalitat

La Xina ha començat a elaborar un projecte de llei que proposa l’“increment gradual” de l’edat de jubilació amb l’objectiu d’adaptar-se als desafiaments demogràfics actuals com l’envelliment de la població i la baixa taxa de natalitat, segons han informat aquest dimecres diversos mitjans xinesos i ha recollit Efe.

El Comitè Permanent de la 14a Assemblea Nacional Popular (ANP) va revisar la proposta dimarts, seguint la resolució adoptada en la tercera sessió plenària del 20è Comitè Central del Partit Comunista de la Xina (PCX) al juliol. L’objectiu de la reforma és “desbloquejar el potencial de desenvolupament de la població d’alta qualitat” i “donar suport a la modernització del país”, aplicant mesures de manera “voluntària” i “flexible” encaminades cap a un “increment gradual” de l’edat de jubilació, segons experts citats pel diari oficialista Global Times.

L’analista Zhou Haiwang, de l’Institut de Població i Desenvolupament de l’Acadèmia de Ciències Socials de Shanghai, ha afirmat que “la reforma permetrà que més persones d’entre 50 i 60 anys que estiguin disposades a continuar treballant ho facin més temps”.

Amb una esperança de vida de 78,6 anys el 2023 i una taxa de creixement natural negativa (-1,48 per cada mil habitants), l’augment de l’edat de jubilació és vist com a crucial per compensar la reducció de l’oferta laboral i alleujar la pressió sobre el sistema de pensions. L’actual edat de jubilació a la Xina oscil·la entre els 50 i 60 anys, en funció del gènere, mentre que a l’OCDE la mitjana supera els 63 anys. S’estimava que per al 2023 més del 30% de la població xinesa, és a dir, més de 400 milions de persones, tindrien 60 anys o més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.