Política

drets humans

El Consell d’Europa prepara una convenció contra el tràfic de migrants

La secretària general de l’organisme diu que “l’assistència humanitària no hauria de criminalitzar-se”

El Consell d’Europa treballa en un projecte per elaborar una convenció de lluita contra el tràfic de migrants que es publicarà d’aquí a la fi d’any perquè s’hi pronunciïn els estats membres i que estaria obert també a tercers països, la qual cosa ampliaria el seu impacte més enllà del continent. Fonts del Consell d’Europa han explicat a Efe que el “valor afegit” de la convenció seria la possibilitat que amb la seva adopció per països exteriors s’“estendria l’amplitud del seu impacte més enllà del continent europeu”.

La secretària general del Consell d’Europa, Marija Pejcinovic Buric, ha assenyalat que l’informe es publicarà abans que acabi el 2024 i que servirà per “desenvolupar més la cooperació internacional, coordinar les respostes nacionals i fer-ho d’una forma que protegeixi els drets humans dels migrants que circulen de manera clandestina, en particular els nens i les dones embarassades”.

Per a aquesta organització, que aplega 47 Estats membres, amb l’objectiu de protegir els drets humans i l’Estat de dret, seria una manera de “prendre mesures evolutives per a adaptar-se” al fenomen canviant que és el tràfic de migrants.

Buric ha destacat que “l’assistència humanitària no hauria de criminalitzar-se”, en un missatge clar sobre les accions judicials o d’un altre tipus contra les persones o ONG que presten assistència als migrants irregulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.