Política

política

Primera ofrena del govern d’Illa a Rafael Casanova en clau de nou executiu i de partits

El govern crida al “diàleg entre diferents” i reivindica una “diada de tots”

Junts lamenta “el que no deia” Illa en el seu discurs de Diada

ERC defensa el pacte amb el PSC per tenir “espais de poder polític”

Primera ofrena floral a Rafael Casanova del nou govern del PSC encapçalat per Salvador Illa. L’executiu al complert ha participat en l’acte d’aquest matí de reconeixement al defensor de la ciutat de Barcelona el 1714 reivindicant una Diada més transversal. La portaveu del govern, Sílvia Paneque, ha demanat acordar “noves fites de país” en el marc de la Diada. En declaracions als mitjans després de fer la tradicional ofrena, Paneque ha subratllat que aquests objectius s’han d’aconseguir a través del “diàleg entre diferents”. “Cadascú des de les seves posicions, idees, projectes i aspiracions”, ha afegit. “La catalanitat és un títol que ens honora”, ha assegurat la portaveu, que ha dit que Catalunya és “un país amb una profunda arrel cívica”.

En una línia més contundent, la viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, ha destacat que des del 2011 no hi havia un president del PSC a la Generalitat. Els socialistes reivindiquen una Diada “de tots i per a tots” i defensen la “pluralitat” de Catalunya

Per la seva banda, Junts n’ha criticat el discurs d’Illa per la Diada. La presidenta de Junts, Laura Borràs, lamenta que el discurs institucional del president de la Generalitat fos “més eloqüent pel que no deia que pel que deia”. Borràs ha apuntat que al missatge institucional s’hi hauria d’haver plasmat que la “prioritat” del Govern és “liderar el progrés de Catalunya”. En canvi, considera que el PSC busca “més aviat no molestar el PSOE”. Durant la seva intervenció Borràs ha fet una crida a “no girar full i no oblidar totes les anormalitats democràtiques”.

En clau de nou govern, el secretari general adjunt d’ERC, Juli Fernàndez, ha reivindicat l’aposta dels republicans per investir el socialista Salvador Illa a canvi de contrapartides com el “finançament singular”: “Reafirmem el nostre compromís i convicció que el camí és tenir més espais de poder polític”. Fernàndez ha apuntat que ERC, “sempre que en tingui l´oportunitat”, actuarà a partir d´aquesta premissa. Els republicans han fet l’ofrena en mig d’alguns crits de desaprovació dels convocats un carrer més enllà del cordó policial que envolta l’estàtua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.