Política

iran

Teheran avisa que respondrà a les noves sancions occidentals

Els Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i França han anunciat mesures de càstig pel subministrament de míssils balístics a Rússia

L’Iran ha condemnat les sancions dels Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i França pel subministrament de míssils balístics a Rússia i ha advertit que prendrà mesures recíproques com a resposta. “Aquesta acció dels tres països europeus és una continuació de les polítiques hostils d’Occident i terrorisme econòmic contra el poble de l’Iran”, va dir el portaveu del Ministeri d’Exteriors iranià, Naser Kanani, en un comunicat dimarts a la nit recollit per Efe. “Faran front a les mesures corresponents i proporcionades de la República Islàmica de l’Iran”, va afegir el diplomàtic.

Kanani va negar, un cop més, que Teheran hagi subministrat míssils balístics a Rússia, cosa que va qualificar d’acusació “ completament sense base i falsa”. A més, va sostenir que els Estats Units, Alemanya, el Regne Unit i França són la principal font d’armament d’Israel i “els seus socis en la massacri massiva del poble palestí i el genocidi a Gaza”.

Els governs d’Alemanya, França i el Regne Unit van anunciar la revocació d’acords bilaterals sobre transport aeri amb el país persa i impulsaran mesures contra l’aerolínia estatal Iran Air. Els Estats Units, per la seva part, van anunciar sancions contra companyies i dirigents iranians, a més de cinc embarcacions russes, pel seu paper a l’hora de transportar subministraments militars de l’Iran a Rússia.

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i de Seguretat, Josep Borrell, ha proposat noves sancions a l’Iran després d’haver rebut “informació creïble” que Teheran ha proporcionat a Rússia míssils balístics.

l’Iran i Rússia han enfortit les seves relacions en els últims anys en diversos camps com la política, el militar i l’economia, atès que tots dos països fan front a les sancions econòmiques nord-americanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia