Política

ucraïna

Biden estudia permetre a Kíiv l’ús de míssils de llarg abast dels EUA contra Rússia

Blinken discutirà amb Zelenski a la capital ucraïnesa les necessitats militars del país per fer front a la invasió russa

El president dels Estats Units, Joe Biden, s’està plantejant aixecar les restriccions a Ucraïna perquè utilitzi míssils de llarg abast nord-americans contra Rússia, segons ha informat la BBC. Kíiv ha demanat en repetides ocasions a Washington que l’autoritzi a fer ús de tot el potencial de les armes que li ha subministrat per tenir possibilitats d’èxit davant la invasió russa.

Moscou encara no s’ha pronunciat sobre les intencions del mandatari nord-americà, però el president rus, Vladímir, Putin, ha advertir en diverses ocasions que si Washington autoritza l’ús de míssils de llarg abast contra Rússia hi haurà “problemes molt greus”.

La qüestió es discutirà en la reunió que mantindran el secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, i el seu homòleg del Regne Unit, el secretari d’Afers Exteriors David Lammy, a Kíiv amb el president ucraïnès Volodímir Zelenski. Blinken va explicar, abans de viatjar a la capital ucraïnesa, que un dels seus objectius de la visita era “escoltar directament els líders ucraïnesos” sobre els seus “objectius i el que podem fer per donar suport a aquestes necessitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia