Política

política

Antich crida a refer el consens sobre el dret a decidir

Demana als partits independentistes que aprofitin els congressos per “veure què no s’ha fet bé”

“Ens cal sortir de la paràlisi”. “No podem continuar mirant enrere”. “No podem alimentar la nostàlgia”. “Ens cal entendre que no som el 2017, sinó el 2024”. “No podem avançar fins que no es faci l’autocrítica necessària”. “No som aquí per vendre fum”. “No hi ha solucions simples a problemes complexes”. Amb aquesta contundència el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha arrencat la seva intervenció en l’acte polític de l’entitat a l’Arc Triomf. Un acte en què ha demanat als partits independentistes i sobiranistes que deixin enrere la “lluita fratricida” i reconstrueixin el consens al voltant del dret a decidir. “Cal un projecte conjunt ferm i lleial al voltant de les qüestions bàsiques entre les forces que som aquí ia aspirem a un futur lliure”, ha demanat Antich, que ha descomptat d’aquest consens l’extremadreta d’Aliança Catalana. La ultradreta, ha deixat clar, “sempre ens trobarà de cara porti la bandera que porti”. Perquè, segons refermava Antich, “la lluita per la llibert de Catalunya és la lluita per la llibertat de tots i totes” i “no pot haver-hi emancipació nacional sense emancipació social”

La crida a les formacions polítiques independentistes que fa Antich és a què treguin rèdit dels pròxims processos congressuals, això amb el Junts previst del 25 al 27 d’octubre, el d’ERC el 30 de novembre i el procés Garbí de la CUP en vies de finalitzar. “Els demanem que aprofitin l’oportunitat que tenen en els seus congressos per fer l’oportuna reflexió, veure què no s’ha fet bé” i “sobretot pensar en l’endemà dels congressos”.

En un moment en què el PSC i el PSOE volen girar full del procés independentista, Antich ha advertit que “no hi haurà normalitat fins que el cap de l’oposició, Carles Puigdemont, ocupi el seu escó al Parlament”. El camí, doncs, ha subratllat el president d’Òmnium, no s’ha acabat el que sí que s’obre és “una nova etapa” en què l’entitat assumeix tres compromisos: “incidència política, vertebració social i construcció nacional”.

L’acte ha comptat amb les actuacions del grup Marala. I també s’hi ha fet la lectura del manifest que Òmnium ha impulsat de la mà d’entitats juvenils dels Països Catalans de compromís amb el futur i amb el país. El manifest es compromet amb l’autodeterminació, amb el català com a eix vertebrador, amb els reptes juvenils com la lluita contra l’atur i la precarietat, amb la terra i el futur, amb l’associacionisme juvenil, amb el relleu i la renovació de lideratges i amb un país per la majoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]