Política

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

l’Ajuntament de Blanes ha celebrat avui al matí els actes institucionals organitzats amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest 2024, però, s’hi ha afegit per primera vegada una novetat que ha contribuït a aportar una major solemnitat al primer dels actes oficials. La Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria dirigida per Jordi Sacristan, així com la veu de la cantant Sofía Benítez, han interpretat l’Himne Nacional de Catalunya que ha acompanyat aquest primer acte institucional: la hissada de la senyera. L’acte s’ha iniciat a les 10 del matí –una hora abans del què solia ser habitual els darrers anys- un destacament de la Policia Local de Blanes han format al Passeig de Dintre, davant la façana principal de l’edifici consistorial.

Poc després, els actes institucionals de la Diada s’han completat amb l’altra acció carregada de simbolisme que ha perdurat en el temps: l’0frena davant el monument a Lluís Companys. Novament l’alcalde Jordi Hernández, acompanyat dels i les portaveus dels grups polítics municipals, ha dipositat un centre floral davant del monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que va morir executat.

Els actes continuaran avui a les 8 del vespre amb una audició de sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar, amb la Cobla La Flama de Farners. D’altra banda, durant la resta de la jornada d’avui dimecres estaran obertes les parades de la 12a Fira de Sabors Catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.