Política

guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una nova jornada sagnant

L’exèrcit israelià justifica el bombardeig a un centre que acollia evacuats perquè s’hi amagaven militants de Hamàs

Els atacs israelians a la Franja de Gaza han matat una setantena de palestins i n’han ferit més d’un centenar aquest dimecres, segons ha informat Efe, que cita el Ministeri de Sanitat de l’enclavament. En total, almenys 41.020 persones han mort i 94.925 han resultat ferides a la Franja de Gaza des que va començar la guerra, després d’un atac del grup islamista Hamàs contra Israel que va deixar uns 1.200 morts i 251 segrestats.

En un dels atacs de dimecres, almenys catorze palestins han mort i divuit més han resultat ferits en un nou bombardeig de l’exèrcit israelià contra l’escola Al Jaouni de Nuseirat, al centre de Gaza, que acollia evacuats palestins, segons ha informat el govern de Gaza. Les forces de rescat continuen les operacions de cerca de més víctimes, segons el portaveu de la Defensa Civil en de Gaza.

Entre els morts hi ha dos empleats de l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (UNRWA), dones i nens, i els vídeos difosos dels instants després de l’atac mostren desenes de persones furgant entre la runa per rescatar els cossos dels qui han quedat atrapats després de l’impacte dels projectils israelians.

Israel ha justificat l’atac en el marc d’una operació “contra terroristes que operaven dins d’un centre de control de Hamàs a la zona de Nuseirat”. Segons l’exèrcit israelià, l’escola Al Jaouni estava sent utilitzada pels milicians palestins com un espai per planificar i executar “atacs terroristes contra les tropes”.

L’Oficina de Mitjans del govern de Gaza ha denunciar que el centre acollia més de 5.000 desplaçats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia