Política

perú

Fujimori està “lluitant per la seva vida”

Els metges van detectar un tumor maligne a l’expresident peruà fa dos mesos

L’expresident peruà Alberto Fujimori, de 86 anys, “està lluitant” en aquest moment per la seva vida, segons ha dit el seu metge personal i congressista Alejandro Aguinaga, després de visitar-lo a casa seva. “El president està lluitant [...] Vista la situació actual i a conseqüència de les informacions [que circulen sobre la seva salut] demanem que es restringeixin les visites i reiterem el nostre agraïment [per l’interès en Fujimori]”, ha dir als periodistes que hi havia a l’exterior de casa seva, segons ha informat Efe.

Fujimori, que va fer 86 el 28 de juliol, va abandonar al desembre passat la presó de Lima en la qual complia una condemna de 25 anys per delictes de lesa humanitat, després que el Tribunal Constitucional (TC) restituís l’indult humanitari que li va atorgar el 2017 l’aleshores president Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018). Aquesta decisió es va prendre en contra de les ordres del Tribinal Interamericà de Drets Humans.

Fujimori va ser vist per última vegada el dijous passat sortint d’una clínica, on va rebre atenció mèdica. Al juliol passat va ser operat amb èxit del maluc, una setmana després de ser ingressat en vigilància intensiva després de caure a casa seva, a Lima.

Dos mesos abans, els seus metges li van detectar un nou tumor maligne, raó per la qual va anunciar que començaria un nou tractament. En aquell moment va acompanyar el missatge d’un breu vídeo en el qual assegurava que lliuraria “una nova batalla” contra el càncer.

Tot i el seu estat de salut, la seva filla Keiko Fujimori va anunciar que el seu pare tenia intenció de presentar-se a les eleccions presidencials en els comicis previstos per al 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
perú

Fujimori està “lluitant per la seva vida”

barcelona
xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt