Política

guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

L’organització no confirma l’autoria de l’atac, que ha deixat altres dos empleats ferits

El Comitè Internacional de la Creu Roja ha confirmat la mort en un atac a la regió ucraïnesa de Donetsk de tres dels seus empleats que viatjaven en un comboi humanitari de distribució d’ajuda en zones del front.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, havia informat prèviament d’un atac rus contra un comboi de Creu Roja que es va saldar amb la mort de tres persones.

Altres dos empleats de Creu Roja han resultat ferits en l’atac, segons el comunicat del Comitè Internacional de l’organització, que no fa referència a l’autoria de l’atac.

“Condemno els atacs contra personal de Creu Roja en els termes més contundents”, ha dit la presidenta del Comitè, Mirjana Spoljaric, citada en el comunicat.

Segons la nota, el comboi es disposava a distribuir fusta i carbó al poble de Viorliubivka, al nord de la ciutat de Donetsk, per a ajudar la població civil a preparar-se per a l’hivern, quan els vehicles van ser atacats.

El Comitè Internacional de la Creu Roja ha explicat que els seus vehicles portaven visibles els senyals que els identificaven com a pertanyents a l’organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia