Política

estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

El post de la cantant a Instagram donant suport a la candidata demòcrata ha disparat les visites a un web que ajuda a registrar-se per votar

Kamala Harris va guanyar el debat de candidats a la presidència dels Estats Units que va mantenir dimarts contra Donald Trump, segons el parer de la majoria d’analistes polítics nord-americans. La victòria dialèctica ha reimpulsat la seva campanya, però el botí més important dels darrers dies és el suport que li ha donat la cantant Taylor Swift.

L’artista més cèlebre dels últims anys va publicar dimarts a Instagram un post en què anunciava als seus 283 milions de seguidors que votarà Harris en les eleccions del 5 de novembre. Segons informa Efe, vint hores després, 337.826 persones havien visitat l’enllaç de www.vote.org, un portal que ajuda els ciutadans a registrar-se per votar que Swift va adjuntar en la publicació, segons va dir un portaveu de l’Administració de Serveis del Govern dels Estats Units al mitjà Hollywood Reporter.

La cantant ha aconseguit augmentar, en altres ocasions, en unes hores i de manera considerable el nombre de persones que es registren en línia per a votar. Així va passar el 2018, l’any en què Swift es va pronunciar per primera vegada sobre una contesa política. En aquella ocasió va donar suport a la candidatura del demòcrata Phil Bredesen per al Senat de Tennessee contra la republicana Marsha Blackburn.

En una història a Instagram, l’artista també va incloure aleshores un enllaç a www.vote.org, que en només 24 hores va registrar uns 65.000 nous votants, i en tres dies hi va haver 250.000 persones més inscrites per votar.

La publicació de suport a Harris ja té, de moment, més de deu milions de m’agrada i ha fet reaccionar l’amo de la xarxa X, que les darreres setmanes està molt actiu donant suport a Trump. Musk ha ofert a Swift des d’X, donar-li un fill i tenir cura dels seus gats en al·lusió al nom amb què la cantant va firmar la publicació a Instagram: Taylor Swift, senyora amb gat i sense fills. El candidat de Trump a vicepresident, JD Vance, va descriure Harris com a “senyora amb gat i sense fills”, en unes declaracions que van aixecar molta polseguera per les seves connotacions masclistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus
guerra a europa

La Creu Roja confirma la mort de tres dels seus empleats en un atac a Donetsk

barcelona