Política

europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

L’encara secretari general de l’OTAN es convertiria en el primer cap no alemany de la conferència de renom mundial fundada el 1963

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, es convertirà en el pròxim cap de la Conferència de Seguretat de Munic (MSC) una vegada que abandoni el seu càrrec el mes que ve, segons han informat aquest dijous alguns mitjans de comunicació alemanys.

Una portaveu de la MSC va declarar a Efe que l’oficina de premsa de la institució no comenta decisions de personal i que aquestes en tot cas es fan públiques una vegada que hi hagi alguna cosa a anunciar.

El grup de mitjans ’Redaktionsnetzwerk Deutschland’ (RND) ha informat, sobre la base de fonts anònimes, que el noruec reemplaçarà Christoph Heusgen, l’actual responsable de la qual es considera una de les conferències de seguretat més prestigioses del món a temps per a l’edició de febrer de 2025.

La fundació que organitza la MSC està preparant la corresponent decisió, segons RND i segons van indicar també altres mitjans germànics.

En cas de confirmar-se la notícia, Stoltenberg es convertiria en el primer cap no alemany de la conferència de renom mundial, fundada en 1963 i que reuneix cada any en la capital bavaresa a caps de govern, diplomàtics i experts de tot el globus.

Després de deu anys al capdavant de l’OTAN –els últims, marcats intensament per la guerra d’Ucraïna–, el noruec passarà el pròxim 1 d’octubre el testimoni a l’ex primer ministre neerlandès Mark Rutte.

El director actual de la MSC, Christoph Heusgen, exdiplomàtic i assessor de l’excancellera Angela Merkel, va assumir el càrrec en 2022 i en les últimes edicions s’ha esforçat per incloure a més representants del Sud Global, així com dones i experts joves en els panells de debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.