Política

guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

El servei de seguretat rus afirma que les seves activitats amenacen la seguretat del país

Putin adverteix Occident sobre el fet que aixecar el vet a les armes de llarg abat suposarà “la participació directa” de l’OTAN en la guerra a Ucraïna

El Servei Federal de Seguretat de Rússia (FSB) ha anunciat aquest divendres la retirada de l’acreditació a sis diplomàtics britànics a Moscou, les accions dels quals, segons ha dit, mostraven indicis d’activitats d’espionatge i sabotatge.

L’FSB, l’agència d’intel·ligència successora de l’antic KGB, ha dit que tenia documents que mostraven que un departament del Ministeri d’Afers Estrangers britànic a Londres estava coordinant el que va anomenar “d’escalada de la situació política i militar” i que tenia la feina d’assegurar la derrota estratègica de Rússia en la seva guerra contra Ucraïna, informa el diari britànic The Guardian.

“Per tant, els fets revelats donen raons per considerar que les activitats dels diplomàtics britànics enviats a Moscou per la direcció amenacen la seguretat de la Federació Russa”, diu el Servei Federal de Seguretat rus en un comunicat recollit per Efe. “En aquest sentit, sobre la base dels documents proporcionats pel Servei Federal de Seguretat de Rússia (FSB) i com a resposta a les nombroses mesures no amistoses adoptades per Londres, el Ministeri d’Afers Estrangers de Rússia, en cooperació amb els organismes interessats, ha posat fi a l’acreditació de sis membres del departament polític de l’Ambaixada britànica a Moscou en les accions dels quals es van concentrar els indicis d’espionatge i sabotatge”, diu la nota recollida per les agències internacionals.

La portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers rus, Maria Zakhàrova, ha declarat que la missió diplomàtica del Regne Unit a Moscou ha anat “molt més enllà dels límits marcats per la convenció de Viena”. “Però el més important és que no estem parlant només de la part formal del problema i de l’incompliment de les activitats declarades, sinó d’accions que busquen fe mal al nostre poble”, va dir Zahkàrova, en declaracions recollides per Efe.

Unes paraules i una revocació d’acreditacions que arriben hores després l’inquilí del Kremlin, Vladímir Putin, hagués advertit Occident de les conseqüències que pot tenir l’aixecament del vet a les armes de llarg abast perquè a Kíiv pugui colpejar objectius en territori rus. El mandatari va afirmar que si els països occidentals aixequen aquestes restriccions, suposarà “la participació directa” dels països de l’OTAN en el conflicte, per la qual cosa Rússia estarà “en guerra” amb Occident. “Els països de l’OTAN ara no només estan debatent el possible ús per part de Kíiv d’armes occidentals de llarg abast, sinó que estan prenent la decisió d’involucrar-se directament en el conflicte ucraïnès o no”, va destacar en declaracions la premsa recollides per les agències internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

barcelona
guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

barcelona
Política

Turull alliçona Marlaska: “Les competències exclusives en immigració es poden traspassar ”

barcelona

El PP de Girona demana un pla de neteja específic contra les pintades

GIRONA
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona