Política

política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

Junts en presideix 6, el PSC 5 i ERC, PPC i comuns estan al capdavant de 2

El Parlament ha completat aquest divendres la constitució de les disset comissions legislatives d’aquesta legislatura. Junts en presideix 6, el PSC 5 mentre que ERC, PPC i comuns estan al capdavant de 2. També s’han constituït dues comissions de seguiment de la Infància i de Polítiques de Joventut, en aquest cas diputats de Junts i PPC les presideixen respectivament. Cada comissió legislativa està integrada per 18 diputats, dels quals 5 són del PSC-Units, 4 de Junts, 3 d’ERC, 2 del PPC, 1 de Vox, 1 dels Comuns, 1 de la CUP i 1 d’Aliança Catalana.

Un cop constituïdes, entre el 16 i el 27 de setembre està previst que tinguin lloc les compareixences dels nous consellers i conselleres del Govern. Començaran dilluns el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, i la conseller d’Economia i Finances, Alícia Romero.

El PSC estarà al capdavant de la Comissió d’Igualtat i Feminisme (Sabrin Araibi), de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (Joaquim Paladella), de la Comissió d’Economia i Finances (Guillem Mateo), de la Comissió de Transició Ecològica (Cristòfol Gimeno) i de la Comissió d’Unió Europea i Acció Exteriors (Neus Comes).

Sis diputats de Junts han estat escollits per presidir la Comissió d’Afers Institucionals (David Saldoni), la Comissió de Territori i Habitatge (Quim Calatayud) i la Comissió d’Empresa i Treball (Jaume Giró), la Comissió de Salut (Carles Campuzano), la de Dres Socials i Inclusió (Noemí Nieto), i la Comissió de Política Lingüística (Anna Feliu).

D’ERC, la diputada i exconsellera Ester Capella ha estat escollida presidenta de la Comissió d’Interior i Seguretat Pública, mentre que l’exconseller d’Interior Joan Ignasi Elena estarà al capdavant de la Comissió de Cultura.

També s’han escollit els diputats del PPC Eva García com a presidenta de la Comissió d’Educació i Formació Professional, i Pere Lluís Huguet a la presidència de la Comissió de Recerca i Universitats.

Per part dels Comuns, el diputat Andrés Garcia presidirà la Comissió de Justícia i Qualitat Democràtica i Lluís Mijoler encapçalarà la Comissió d’Esports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa i Salellas es comprometen a accelerar els tràmits del nou Trueta

girona
política

El govern celebra que la Diada fos un dia “de retrobament entre catalans”

barcelona
política

Constituïdes les disset comissions legislatives d’aquest mandat

barcelona
guerra a europa

Rússia expulsarà sis diplomàtics britànics acusats d’espionatge i sabotatge

barcelona
Política

Turull alliçona Marlaska: “Les competències exclusives en immigració es poden traspassar ”

barcelona

El PP de Girona demana un pla de neteja específic contra les pintades

GIRONA
amèrica del sud

Veneçuela convoca l’ambaixador espanyol per les paraules “insolents” de Robles

barcelona
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona